O.Gazmanovas ketina paduoti į teismą Lietuvą ir Latviją

Į Lietuvą neįleistas Rusijos atlikėjas Olegas Gazmanovas pareiškė, kad ketina kreiptis į teismą. Sobesednik.ru kalbintas muzikantas papasakojo, kaip ketina elgtis po to, kai Lietuva ir Latvija neleido jam atvykti į šalį.

Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:00 PM

Dainininkas piktinosi, kad yra paskelbtas persona non grata vien dėl šlagerio „Pagaminta SSRS“.

O.Gazmanovas kritikavo užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, kuris dainininko neįleidimą į šalį argumentavo agresyvia propaganda, susijusia su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėje šalyje.

„Esu pasirengęs Lietuvą ir Latviją paduoti į teismą. Noriu, kad šalis man padėtų susirasti tinkamą advokatą ir pateikti ieškinį. Vienas to padaryti negaliu, aš nesu teisininkas“, – sakė O.Gazmanovas.

Muzikantas į Lietuvą nebuvo įleistas rugpjūčio 18 dieną.

65 metų O.Gazmanovui  leista pernakvoti oro uosto teritorijoje esančiame viešbutyje, nes pasieniečių patalpose buvo asmenų, pasiprašiusių prieglobsčio.

Čia pateikiame sutrumpintą O.Gazmanovo interviu rusų leidiniui „Sobesednik“.

 –   Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad į Lietuvą jūsų neįleido dėl „agresyvios propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėje valstybėje“. 

 –    Kuo ji agresyvi? Nors paaiškinę būtų. Bet jie veltis į diskusijas nelinkę (...) Prieš tris metus mane ketino paskelbti nepageidaujamu asmeniu (pesona non grata) Lietuvoje už dainą „Ja rodilsia v Sovietskom Sojuze („Gimiau Sovietų Sąjungoje – rus.) Bet aš ją sukūriau dar 2004 metais. Ilgai truko, kol jų ausis pasiekė.

Taip, dainoje yra žodžiai: „Ukraina ir Krymas, Baltarusija ir Moldova – tai mano šalis! Kazachstanas ir Kaukazas, taip pat ir Pabaltijys“. Bet tai tikrai mano šalis, aš juk gimiau SSRS. Dar daugiau – aš juk gimiau Pabaltijyje (rusai iki šiol Baltijos šalis vadina „Pribaltika„ – red.). O dabar Lietuvos vadovams atskleisiu baisią paslaptį: jie irgi gimė Sovietų Sąjungoje! Ir jeigu jie įsitikinę, kad sovietinė simbolika turi būti uždrausta net dainų tekstuose, tegul jie į juoduosius sąrašus įtraukia ir Paulo McCartney hitą „Back in USSR“ („Atgal į SSRS – angl.).

– Ką konkrečiai ketinate daryti, kaip elgsitės šioje situacijoje? Ar nekilo mintis kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą ir kelti bylą prieš Lietuvą?

– Man labai patinka Lietuva, myliu jos žmones. Todėl manau, kad ginčą iš politinio lygmens reikia perkelti į civilinį, teisinį lygį. Tikiuosi, Rusijos vyriausybė man padės rasti gerą advokatą, nes mano žinios teisės srityje – menkos.

– Taigi esate nusiteikęs bylinėtis?

– Taip, ruošiuosi. Taip pat ir bylinėtis su Latvija. Savo laiku Jūrmaloje nusipirkau butą. Dabar manęs neįleidžia į mano namus. Na gerai, jei jie mano esantys teisūs, tegul man grąžina pinigus, kuriuos sumokėjau už butą. Ir tegul atsiskaito prieš teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.