Išgirskite: reperis Pushaz pristato dainą iš būsimojo albumo

Reperis Pushaz.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Reperis Pushaz.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 12:45 PM, atnaujinta May 13, 2017, 10:31 PM

Žinomas repo atlikėjas Andrius Glušakovas-Pushaz jau šįmet ketina išleisti ketvirtajį solinį albumą „Skaičiai“.

Buvęs grupės „G & G Sindikatas“ narys nesikuklindamas teigia, kad yra vienas produktyviausių hiphopo atlikėjų Lietuvoje.

„Dar 1996 metais gimtuosiuose Zarasuose pradėjau savo, kaip reperio, karjerą grupėje „Zenitaz“, su kuria buvome patekę i Nidos festivalį. Tuo metu tai buvo nemenkas pasiekimas lietuviškos muzikos scenoje.

Nuo 2001 metų kartu su grupe „G & G Sindikatas“ išleidome keturis albumus, taip pat įrašiau tris savo solinius albumus. Nufilmavome begalę vaizdo klipų ir surengėme gausybę gyvo garso koncertų tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse.

Teko sukurti nemažai dainų Egiui („Sel“). Prodiusavau „Legato“, „Da manifest“, Yga, Ironvyto, Omertos ir kitų. dainas. Turiu bendrus kūrinius su „Bix“, „Skamp“, Linu Adomaičiu, Ieva Narkute, Mantu Jankavičiumi, Vaidu Baumila, Daiva Starinskaite.

Iš karto atsiprašau, jei kažko ir neatsimenu jau“, – juokdamasis sako repo atlikėjas, muzikos ir žodžių autorius, paėmęs mikrofoną į rankas prieš du dešimtmečius.

Dar 2006 metais jis tapo Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimų pradininku, yra pats pelnęs ne vieną svarbų prizą.

„Tarp daugybės „Bravo“, „Radiocentro“ ir kitų apdovanojimų, kuriuos skynėm su „G & G Sindikatu“, man įsimintiniausi tie, kuriuos gavau už savo solinę veiklą, kaip geriausias hiphopo atlikėjas: 2004 metais „Radiocentro“, 2012 metais M.A.M.A. ir 2003 metais „Tango Tv“ už vaizdo klipą.

Per tuos du dešimtmečius niekada nepamiršau svarbiausios repo atlikėjo misijos – protesto. Protesto prieš socialines problemas, skurdą ir valdžios neteisybę, prieš visuomenės ydas ir jos trūkumus, taip pat prieš patį save, nes tobulas pasaulis ir idealūs žmonės neegzistuoja, o visa tai geriausiai atsiskleidžia stebint ir kalbant gatvės kalba.

Jei nori rašyti eiles ir jas atlikti, pirmiausia reikia prisiminti, kaip, kur ir kodėl atsirado ši gatvės kultūra. Tada viskas susideda į savo vietas, tada tampa aiški tavo, kaip kūrėjo, rolė.

Kiekvienais metais daugiau ar mažiau dalyvauju įvairiose akcijose ypač susijusiose su vaikais. Ir pasinaudodamas proga visus neabejingus vaikų onkologinėms ligoms norėčiau pakviesti prisidėti prie „1000 km širdies žygio“ projekto, kur bus renkamos lėšos pirkti specialią medicininę įrangą Kauno klinikoms“, – skelbia Pushaz.

Projekto atidarymo koncertas įvyks rugsėjo 10 d. 13 valandą Vilniuje, prie BaltoJO tilto. Ten Pushaz taip pat atliks kelis kūrinius.

Naujas Pusho kūrinys „Leisk ašaroms tekėti“ iš būsimojo albumo „Skaičiai“ – jūsų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.