Rūta Ščiogolevaitė parašė himną Dubingiams

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė šį sezoną stebina naujais iššūkiais ir darbais. O atlikėja jų tikrai turi: rudenį ją išvysime ne tik, kaip įprasta, komisijos narės kėdėje (šįkart projekto „Aš Galiu!“), bet ir priešingoje pusėje – dainininkė pirmą kartą televiziniame projekte bus vertinama pati, nes savo muzikinius bei aktorinius gabumus rodys naujame „Muzikinės kaukės“ sezone.

R.Ščiogolevaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Ščiogolevaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 3:18 PM, atnaujinta May 13, 2017, 9:59 PM

Tačiau turbūt ne visiems žinoma, jog R.Ščiogolevaitė yra ne tik televizinių, bet ir socialinių projektų dalyvė, o šiais metais prisijungė ir prie socialinės iniciatyvos „Kuriame Dubingiams“.

Bendradarbiaudama kartu su iniciatoriais Molėtų savivaldybe bei mecenatų Rusteikų finansuojamu projektu, atlikėja prisidėjo prie idėjos skatinti Dubingių krašto saviraišką bei įamžinti šio krašto istoriją ir sukūrė šio miesto himną.

Himno iniciatorė Aurelija Rusteikienė pasakoja, jog R.Ščiogolevaitė – ne vienintelė šio himno autorė: „Prie himno žodžių prisidėjo ir visa Dubingių bendruomenė. Dar liepos 6 dieną projekto bedramintis prodiuseris Gediminas Jaunius visų susirinkusiųjų kartu giedoti Lietuvos himno Radvilų piliavietėje paprašė surašyti raktinius žodžius naujojo Dubingių himno tekstui“.

Būtent iš šių dubingėnų surašytų žodžių, pridėdama savo eiles, Rūta Ščiogolevaitė sudėjo pirmojo Dubingio himno posmus.

Kol kas naujasis himnas dar nėra pasiekęs klausytojų, o galimybė pirmiesiems jį išgirsti atiteks Vilniaus miesto publikai, šį ketvirtadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamame akustiniame R.Ščiogolevaitės koncerte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.