Albumo apžvalga. Zaynas „Mind Of Mine“

Zaynas Malikas.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Zaynas Malikas.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 11, 2016, 6:15 PM, atnaujinta May 13, 2017, 10:32 AM

Pernai Zaynas Malikas paliko „One Direction“ – populiariausią tuo metu pasaulio grupę, surinkdavusią pilnus stadionus. Sprendimas, kuriuo daug kas stebėjosi – mat buvę vaikinų grupių nariai, kurie ryžtasi imtis solinės karjeros, dažnai nugrimsta į užmarštį.

Zayno galimybėmis netikėję skeptikai krito veidu į purvą – pirmasis solinis 23-ejų brito Zayno albumas tapo populiariausiu abiejose Atlanto pusėse. Dar svarbiau, kad Z.Malikas sugebėjo nusiplėšti „popsinio berniuko – gražuoliuko“ etiketę ir įrodyti, jog jį galima ir reikia vertinti kaip rimtą, daug kūrybinių jėgų turintį artistą.

Mind Of Mine“ nustebina jau iš pirmo sykio – albume susipina rokas, hiphopas, soulas, elektroninė muzika, regis ir ritmenbliuzas. Nuo dainos apie seksą „Pillowtalk“ iki Johno Lennono įkvėptos baladės „Fool For You“, nuo pasakojimų apie islamą (Didžiojoje Britanijoje gyvenantis ir čia išgarsėjęs Z.Malikas kilęs iš Pakistano) iki azijietiškų ritmų dainoje „Flower“ – tai įtraukiantis, išradingas, daug sykių klausyti tinkamas albumas, kaskart atskleidžiantis vis naujus skambesio sluoksnius.

Dainininko fantazija net lyginama su legendinio amerikiečių atlikėjo Prince'o – ir visiškai pelnytai. Juolab kad jo balso galimybės – irgi įspūdingos. Manieringas falcetas, neįprasti vokaliniai sprendimai – žodžiu, padaryta viskas, kad šis albumas atrodytų kuo įdomesnis ir labiau neįprastas, bet tai visiškai neerzina.

Kai kurioms mergaitėms, į mokyklą einančioms su „One Direction“ atvaizdu papuoštomis kuprinėmis, ši muzika galbūt atrodys per sudėtinga. Tačiau kitiems bus aišku – Z.Malikas tikrai išaugo paauglių dievuko marškinius.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Vaizdo klipas „Like I Would“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.