Išgirskite: kūrėjas Sinage pristato dainą apie paslaptingą planetą

Sinage.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Sinage.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-15 14:00, atnaujinta 2017-05-13 00:34

Elektroninės muzikos prodiuseris Sinage (tikrasis vardas – Karolis Čepas) metė sau iššūkį – iki šių metų pabaigos planuoja kas mėnesį išleisti po singlą.

Kol kas planas eina lyg iš pypkės, o gal reikėtų sakyti – teleskopo lęšio? Ne veltui rugsėjį muzikanto akys pakrypo į dangų. Ten dabar galima pamatyti unikalų dangaus kūną – „Galaluną“, kurios vardu pavadintas pirmasis trilogijos singlas.

Autorius teigia, kad Galaluna simbolizuoja vietą, į kurią ilgesio vedamas žmogus grįžtų, jei tik galėtų. Tačiau jos paprasčiausiai nebėra fiziškai, o galbūt ir dvasiškai. Iš to jausmo kylantis nerimas tapo pagrindiniu dainos įkvėpimo šaltiniu.

Sinage neabejoja, kad kiekvienas žmogus, paniręs į savo prisiminimus rastų šią vietą, o aplankęs ją vėl – patirtų pasitenkinimą. Deja, tai neįmanoma, tad tenka susitaikyti su pasikartojančiu praradimo ir pilnatvės trūkumo pojūčiu.

Kūrėjas neneigia, kad jo rašoma muzika gali pasirodyti neurotiška – ji atspindi autoriaus asmenybę. Sinage muzika yra kelias link dekonstrukcijos.

Prodiuserio teigimu, savęs išardymas dalimis padeda save pažinti iš naujo. Tai yra pagrindinė autoriaus žinutė, siunčiama klausytojams.

Sinage praėjusiais metais savo jėgomis debiutavo albumu „Labirintas“, kuris šių metų gegužę buvo perleistas po leidybinės firmos „Electron emitter“ sparnu. Autoriaus planuose – naujo skambesio paieškos ir jų materializavimas leidinio pavidalu.

Naujasis Sinage kūrinys – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.