I. Jurgelevičiūtė su Afrikos muzikantu pradeda koncertų turą JAV

S.Cissokho ir I.Jurgelevičiūtė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
S.Cissokho ir I.Jurgelevičiūtė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 6:41 PM, atnaujinta May 12, 2017, 9:11 PM

Duetas „Solo & Indre“ – tai talentinga kanklininkė, dainininkė Indrė Jurgelevičiūtė ir Solo Cissokho – griot ir kora muzikantas iš Senegalo.

Atlikėjai atstovauja skirtingoms kultūroms ir tradicijoms, tačiau jų muzikiniai pasakojimai darniai susilieja į nedalomą visumą. Šie muzikiniai dialogai skamba šiltai, natūraliai, įdomiai ir nenuspėjamai. Jų kūryba – tai iš širdies sklindanti muzika, kuriai nei sienos, nei kultūrų skirtumai neegzistuoja. Tai įrodo ir didėjantis populiarumas pasaulyje. Šiandien prasideda dueto muzikinis turas po Jungtines Amerikos Valstijas.

2015 metais debiutinio albumo daina „Damma-Gerve“ laimėjo „World Music Network“ konkursą ir buvo pripažinta geriausiu „world music“ 2015 metų kūriniu, o pats albumas sulaukė pasaulio žiniasklaidos ir muzikos žurnalų „fRoots“, „Songline“, „Gonzo“ bei muzikos agentūrų dėmesio.

„Po „Womex“ konferencijos ir kelių susitikimų Čikagoje duetui buvo pasiūlyta sutartis su viena seniausių agentūrų JAV, kuri buvo sužavėti albumu ir iš karto pažadėjo, kad greičiau nei po metų pakvies koncertuoti“, – pasakojo albumo prodiuseris Žilvinas Švarplys.

Lietuvoje mažai žinomas duetas yra kviečiamas pasirodyti užsienio scenose ir festivaliuose (Belgijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Olandijoje), o šiandien – ir JAV.

Duetas pasirodys festivaliuose „Chicago World Music Festival“ Čikagoje, „Music Tastes Good“ Long Byče, Kalifornijoje, „Lotus Festival“ Indianoje ir surengs kelis solinius pasirodymus Čikagoje ir Viskonsine.

„Mums labai smagu, kad esame pakviesti pasirodyti „world music“ festivaliuose, nes Amerikoje šis žanras yra labai populiarus ir sulaukia didelio dėmesio. Ir žinoma, už finansinę paramą ir konsultavimą norime padėkoti „Music Lithuania“ ir Kultūros ministerijai“, – sako duetas.

I.Jurgelevičiūtė nuo vaikystės dainuoja ir groja kanklėmis. Mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur pabaigė džiazo vokalo magistro studijas. Vėliau gilinosi į klasikinės indų muzikos paslaptis Roterdamo konservatorijoje.

Indrė yra universali muzikantė, atliekanti džiazo, „folk“, akademinę bei populiariąją muziką, dažnai pasirodo su grupe „Merope“, Belgijos muzikantais ir įvairiuose muzikiniuose projektuose visame pasaulyje.

Solo Cissokho muzikavimo kora paslapčių išmoko dar savo gimtinėje Senegale. Nuo 1995 metų muzikantas gyvena Norvegijoje, yra koncertavęs ne tik su šios šalies atlikėjais, bet ir su indų smuikininku Subramaniamu, bliuzo žvaigžde Ericu Bibbu, žinomais Afrikos atlikėjais Tore Kunda, Irano, Kinijos ir kitų šalių scenos atstovais.

Dueto atliekamas kūrinys:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.