Su M. Vitulskiu į didžiausių arenų scenas žengs ir jo mokytojas V. Noreika

Išskirtiniuose Merūno koncertuose „Muzika – Lietuvai“ išvysime ir garsiausią visų laikų Lietuvos tenorą Virgilijų Noreiką. Maestro drauge su Merūnu įrašinėja bendrą dainą, kurioje labai jautriai kalbama apie vyresnio žmogaus patirties ir viso gyvenimo kelio perdavimą jaunesniam.

M.Vitulskis ir V.Noreika kartu įrašys kūrinį.<br>A.Kriščiūno ir D.Umbraso nuotr.
M.Vitulskis ir V.Noreika kartu įrašys kūrinį.<br>A.Kriščiūno ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 4:00 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:03 PM

Merūnas prisipažįsta, kad specialiai sukurta daina duetui su V.Noreika yra jo svajonės išsipildymas. Šis žmogus yra ne tik didis talentas, Lietuvos operos scenos legenda, bet ir vienas Merūno dainavimo mokytojų.

Pats V.Noreika tvirtina, kad jo, kaip mokytojo, indėlis į Merūno karjerą tikrai nėra lemiamas, nes jaunasis tenoras į jo rankas pakliuvo jau gavęs labai rimtus pagrindus iš savo pirmojo mokytojo Jono Antanavičiaus. V.Noreika teigė, kad tokių išskirtinai apdovanotų mokinių, koks buvo Merūnas, jo gyvenime daug nepasitaikė, todėl puiki jaunojo tenoro karjera jo nė kiek nestebina.

Lietuvos operos grandas tikino, kad džiaugiasi galėdamas įrašyti bendrą dainą ir negailėjo gerų žodžių savo buvusiam auklėtiniui. „Merūno talento žmonės būna be jokių charakterio priemaišų. Jie visuomet žino, ko siekia, ir todėl įprastai su jais nesunku dirbti. Vienas kitą iš karto supranti“, – sakė maestro. Paklaustas, kaip apibūdintų Merūno dainavimą, V.Noreika sakė, kad tai – aukščiausias pilotažas.

Koncertai „Muzika-Lietuvai“ su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru įvyks: spalio 22 dieną – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, 28 d. – Vilniuje, „Siemens“ arenoje, 30 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Koncertuose – naujo albumo pristatymas ir geriausios visų laikų dainos.

V. Noreika apie Merūną:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.