L. Adomaičio užmojai: koncertai Vokietijoje ir vinilo plokštelė

Dainininkui Linui Adomaičiui rugsėjo pabaiga – džiugių naujienų metas. Šią savaitę populiarus Lietuvos atlikėjas surengs du koncertus Vokietijoje, be to, jau laiko rankose savo pirmąją vinilo plokštelę.

L.Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
L.Adomaitis (kairėje) ir V.Sondeckis Hamburge dirba garsaus prodiuserio F.Plasos (centre) studijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L.Adomaitis (kairėje) ir V.Sondeckis Hamburge dirba garsaus prodiuserio F.Plasos (centre) studijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L.Adomaitis (dešinėje) ir V.Sondeckis Hamburge dirba garsaus prodiuserio F.Plasos (centre) studijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L.Adomaitis (dešinėje) ir V.Sondeckis Hamburge dirba garsaus prodiuserio F.Plasos (centre) studijoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 3:21 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:18 PM

Dainininkas šiuo metu vieši Vokietijoje, kur su savo bičiuliu, violončelininku, Šiaurės Vokietijos radijo orkestro koncertmeisteriu Vytautu Sondeckiu rengė du ypatingus pasirodymams.

Ketvirtadienį Hamburge surengtas, o penktadienį Kylyje įvyks styginių kvinteto „G-Strings“ koncertai su L.Adomaičiu ir Vokietijos džiazo pianistu Mischa Schumannu.

Šiuos renginius, kurie akcentuoja klasikinės, populiariosios ir džiazo muzikos susiliejimą, organizavo Šiaurės Vokietijos radijas (NDR). Į abu koncertus išpirkti visi bilietai.

„Tai, žinoma, labiau „G-Strings“ nuopelnas – šis kolektyvas čia populiarus. Bus galingi pasirodymai, be to, su Vytautu kuriame aranžuotes ir naujiems projektams.

Visada sakiau, kad nedainuosiu kitų atlikėjų dainų, bet štai – niekada nesakyk niekada. Dainuosiu Elvio Presley, Prince'o, Franko Sinatros, „Jamiroquai“, kitų dainas. Mes nekopijuosime originalių dainų, šįkart tai skambės visiškai kitaip“, – pasakojo L.Adomaitis.

Lapkritį dainininkas su Kauno bigbendu nudžiugins savo gerbėjus Lietuvoje – Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje surengs koncertų turą „19“, į kurio pasirodymus bilietai graibstomi taip, kad jų gali nelikti per artimiausias porą savaičių.

Dar iki turo Linas pristatys svarbią naujieną – pirmąją savo karjeroje vinilo plokštelę. Joje bus išleistas prieš porą metų skaitmeniniu būdu ir kompaktinėje plokštelėje išleistas L.Adomaičio albumas „Laiko mašina“.

Ribotu tiražu išleista vinilo plokštelė Lietuvoje bus platinama nuo kitos savaitės vidurio.

„Seniai apie tai svajojau, o pastaruoju metu svajonės dar labiau sustiprėjo. Nes pats vėl turiu patefoną ir dažnai klausausi muzikos būtent tokiu formatu“, – džiaugėsi L.Adomaitis.

Pirmieji plokštelės egzemplioriai – jau jo rankose. Vieną jų gavo garsus Vokietijos prodiuseris Franzas Plasa, kurio įkurtoje įrašų studijoje „H.O.M.E.“ L.Adomaitis apsilankė kartu su V.Sondeckiu.

Su Falco, Undo Lindenbergu, „Selig“ ir kitomis žvaigždėmis dirbusio prodiuserio studijoje Hamburge savo dainas yra įrašę „Rammstein“, „Depeche Mode“, Mariah Carey ir kitos muzikos pasaulio garsenybės.

Čia savo naujas idėjas įgyvendinti progą gavo ir L.Adomaitis su V.Sondeckiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.