Vilniuje koncertuos „Jethro Tull“ lyderis I. Andersonas su grupe

2017 m. kovo 10 d. sostinės koncertų salėje „Compensa“ savo vienintelį pasirodymą Lietuvoje surengs kultinės britų roko grupės „Jethro Tull“ įkūrėjas bei siela Ianas Andersonas su grupe. Melomanams puikiai žinomos grupės lyderis Vilniuje pristatys savo programą „Best of Jethro Tull“, kurioje skambės klasikiniai bei visų laikų geriausi „Jethro Tull“ kūriniai, o taip pat naujos kompozicijos.

„Jethro Tull“ lyderis I.Andersonas (centre) – vienas žymiausių britų roko muzikantų.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Jethro Tull“ lyderis I.Andersonas (centre) – vienas žymiausių britų roko muzikantų.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 11:31 AM, atnaujinta May 11, 2017, 5:42 PM

Stulbinantis kūrybinis potencialas, neišsenkanti energija, dešimtys išleistų albumų bei daugiau kaip 60 milijonų parduotų įrašų – visa tai yra bendra Iano Andersono ir „Jethro Tull“ istorija.

Tad neverta abejoti, jog šis koncertas taps gardžiu desertu visiems muzikos gurmanams, sekantiems ir mėgstantiems netrukus 50-metį scenoje minėsiančio Iano Andersono kūrybą.

Grupė „Jethro Tull“ susikūrė 1968 metais Lutone, Anglijoje. Pradėję nuo bliuzroko, vėliau muzikantai praturtino savo kūrybą folkroko, džiazo, klasikinės muzikos bei sunkiojo roko elementais, kol galiausiai „Jethro Tull“ tapo viena ryškiausių progresyvaus roko grupių ikonų.

Pirmosios komercinės sėkmės muzikantai sulaukė 1969 m., kai jų albumas „Stand Up“ tapo auksiniu ir atsidūrė Didžiosios Britanijos „topų“ viršūnėje. Nors grupė visada buvo labai toli nuo „mainstream'o“, jos kūrinių aranžuotės labai sudėtingos, o tekstai – painūs ir filosofiški, tai nesutrukdė jiems net tolimajame 7-ame dešimtmetyje sulaukti stulbinančios komercinės sėkmės – 5 grupės albumai tapo platininiais, 11 albumų pelnė auksinių statusą, o iš viso pasaulyje buvo parduota daugiau kaip 60 milijonų įrašų.

1989 m. grupė laimėjo „Grammy“ statulėlę už „Crest of a Knave“ albumą, o garsus žurnalas „Rolling Stone“ įvardijo „Jethro Tull“ kaip „vieną komerciškai sėkmingiausių ir ekscentriškiausių progresyvaus roko grupių pasaulyje“.

Kolektyvo pavadinimas buvo „pasiskolintas“ iš anglų mokslininko – agronomo Jethro Tullo (Džetro Talo), gyvenusio Anglijoje XVII – XVIII amžių sandūroje. Išradėjas J.Tullas, naudodamas bažnyčios vargonų pedalus, sukūrė patobulintą plūgo modelį – sėjamąją mašiną. Taip pasivadinti muzikantams pasiūlė jų agentas, koledže studijavęs istoriją, ir ilgainiui „Jethro Tull“ tiesiog prilipo prie kolektyvo. Pats I.Andersonas dabar juokauja, kad galbūt ir vertėjo pasikeisti grupės pavadinimą, tačiau turbūt jau per vėlu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.