Albumo apžvalga. „Biplan“ „20!“

Pernai 20-metį paminėjusi grupė „Biplan“ ta proga surengė jubiliejines gastroles per Lietuvą. Garso ir vaizdo albumas „20!“ – koncertinis šios šventės įrašas, simboliškai įamžinantis grupės nueitą kelią.

Su „Biplan“ jubiliejaus koncerte dainavo ir A.Kaušpėdas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Su „Biplan“ jubiliejaus koncerte dainavo ir A.Kaušpėdas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2016, 10:05 PM, atnaujinta May 11, 2017, 1:08 PM

Svajingi, mandagūs, melodingas dainas rašantys, niekam įkyriai į akis nelendantys „Biplan“ yra lietuviškos popmuzikos vertybė – kartais nepelnytai užmirštama. Šiame koncertiniame albume yra pora dešimčių dainų, apibrėžiančių visą jos karjerą – nuo naivokos „Londone“ (iš tų laikų, kai kelionė į Didžiosios Britanijos sostinę atrodė kažkas fantastiško) iki nuotaikingo hito „Labas rytas“, lyriškai gaivios dainos „Nupiešiu“ ir pernai įrašytos naujos kūrinio „Kino filmai“ versijos (su aktore Agne Ditkovskyte).

Svečių čia yra ir daugiau – Igoris Kofas su „Biplan“ atlieka „Ketvirtadienį“, „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas – patriotišką dainą „Už laisvę“, o švelnus Ievos Narkutės balsas suteikia naujų spalvų dviems labai jaukiems „Biplan“ kūriniams – „Nuodai“ ir „Sapnų gaudyklė“.

„Biplan“ šiuose 20 kūrinių – įvairūs, kartais padūkę („Iš taško A“, „Šok ir nesustok“), kartais – gal net pernelyg saldžiai romantiški („Amore“). Bet visos dainos turi bendrą bruožą – pasiklausius porą kartų, jau galima niūniuoti be klaidų. Grupių, kurios tuo gali pasigirti, Lietuvoje yra ne tiek jau daug.

„20!“ yra puiki dovana ir tiems, kurie negalėjo apsilankyti „Biplan“ jubiliejuje, ir tiems, kurie ten buvo – prisiminti tas jaukias valandas tikrai norėsis dar ne kartą. Juolab kad galima ne tik klausytis, bet ir žiūrėti – šiame albume yra ir koncerto įrašo DVD.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Biplan“ dvidešimtmečio koncerto įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.