Oligarchus dainoje pašiepęs Robbie Williamsas užsitraukė rusų rūstybę

Kadras iš naujausio Robbie Williamso vaizdo klipo.
Kadras iš naujausio Robbie Williamso vaizdo klipo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-05 18:56, atnaujinta 2017-05-11 10:15

Paviešintas populiaraus dainininko Robbie Williamso dainos „Party Like a Russian“ („Linksminkis kaip rusas“) vaizdo klipas supykdė žiūrovus, nes vaizdo klipe itin stereotipiškai pristatoma Rusijos kultūra. Manoma, kad dainininkas daugiau niekada negalės surengti pasirodymų Rusijoje, praneša „The Guardian“.

R.Williamsas savo naujajame kūrinyje dainuoja apie lyderį, kuris „paima iš visos tautos grynuosius pinigus, paima smulkiuosius pinigus ir įkuria savo kosmoso stotį“.

Atlikėjas dainuoja pagal melodiją „Dance of the Knights“ iš Sergejaus Prokofjevo baleto „Romeo ir Džuljeta“ („Romeo and Juliet“).

Rusijos valstybinis televizijos kanalas „Vesti“ teigė, neva dainininkas pasirinko Rusijos temą, gelbėdamas savo jau senokai priblėsusį populiarumą.

Pasirodžius spėlionėms, kad dainoje kritikuojamas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, dainininkas R.Williamsas skubiai sureagavo ir „Twitter“ paskyroje savo gerbėjams paskelbė, kad daina „tikrai nėra apie poną V.Putiną“. Jis pabrėžė faktą, kad „rusai yra absurdiškai puikiai besilinksminantys žmonės“.

Kiti teigia, kad vaizdo klipe pašiepiamas Rusijos elitas, kuris neturi nieko bendra su estetika, grožiu ir romantizmu.

Verta paminėti, kad R.Williamsas puikiai žino, kaip linksminasi Rusijos elitas. Garsus britų dainininkas yra surengęs pasirodymus ne vienoje rusų oligarchų šventėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?