Baltarusijoje uždraustas dainininkas L. Volskis prieglobstį vėl ras Vilniuje

Vienas populiariausių baltarusių dainininkų Liavonas Volskis savo kūrybą vėl priverstas pristatyti už gimtosios šalies ribų.

L.Volskis jau keletą metų negauna leidimo koncertuoti gimtinėje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
L.Volskis jau keletą metų negauna leidimo koncertuoti gimtinėje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 5:22 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:02 AM

Gruodžio 3 dieną sostinės menų fabrike „Loftas“ dainininkas surengs savo naujo albumo „Psychasamatyka“ („Psichosomatika“) pristatymo koncertą, kurio metu nuskambės visos šio Vilniuje įrašyto albumo dainos ir didžiausi ankstesnių L.Volskio projektų hitai.

Kelerius metus Baltarusijoje negaunantis leidimo surengti viešą koncertą dainininkas prieš dvejus metus tuometinėje Teatro arenoje Vilniuje pristatė ir ankstesnį savo albumą „Hramadaznaustva“ („Socialinės studijos“). Taip pat ne kartą dainininkas Lietuvoje yra koncertavęs su savo grupe „Krambambulya“, scenoje pasirodęs su Andriumi Mamontovu.

Paskutinį kartą Lietuvoje L.Volskis koncertavo birželio viduryje, kai pasirodė Katedros aikštėje vykusiame „Euroviziją“ laimėjusios Ukrainos dainininkės Džamalos koncerte.

Gruodžio 3 dieną „Lofte“ L.Volskio naujojo albumo pristatymo koncertas nuskambės labai ypatingai. Kartu su dainininku scenoje pasirodys įsimintinai atrodantis jo bendražygis bosistas Alesius Františekas Myškevičius, o likę muzikantai bus Vilniuje reziduojantys norvegai – Snorre Bergerudas, Sindre Skeie, Bjørnas Holmeslandas, su kuriais ir buvo įrašytas albumas „Psychasamatyka“.

Kadangi išvysti L.Volskio koncertų Baltarusijoje publika neturi galimybės, dauguma dainininko gerbėjų į Vilnių atvyks iš įvairių Baltarusijos miestų ir regionų. Nusprendę aplankyti šį koncertą Lietuvos klausytojai galės išgirsti ne tik gyvai skambančius hitus, kuriuos mintinai dainuoja kaimyninės šalies muzikos gerbėjai, tačiau pateks ir į roko maršus primenantį vakarėlį, kur labai svarbi tautinė baltarusiška simbolika, laisvės siekiai ir kova už demokratiją. Koncertą palaiko Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.