Albumo apžvalga. Gregory Porteris „Take Me To The Alley“

G.Porteris pavasarį trečią sykį koncertuos Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Porteris pavasarį trečią sykį koncertuos Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-18 20:15, atnaujinta 2017-05-10 15:48

Jau du sykius festivalyje „Kaunas Jazz“ viešėjęs JAV dainininkas G.Porteris ruošiasi ir trečiam vizitui – kitų metų balandį šio renginio kvietimu pirmą kartą koncertuos Vilniuje, „Compensa“ salėje.

Nieko keisto – pirmus du kartus buvo publikos priimtas taip gerai, kad būtų nuodėmė nebekviesti. Šiuo metu jis – populiariausias džiazo vokalistas pasaulyje, o ketvirtasis albumas „Take Me To The Alley“ – dar vienas svarbus žingsnis jo karjeroje.

Mat, nors ir yra laimėjęs „Grammy“ statulėlę, o Europoje dainuoja tūkstantinėms minioms, gimtojoje Amerikoje Gregory tebėra gerokai mažiau populiarus. Naujasis albumas turėtų šią klaidą ištaisyti – ir jaučiasi, kad būtent toks yra G.Porterio tikslas.

Nors jį įrašė su ilgamete savo muzikantų grupe, naujas diskas skiriasi nuo ankstesnių. Pirmiausia pačiomis dainomis, kurios kiek nutolo nuo to, kas tradiciškai vadinama džiazu. Taip, poroje dainų pasigirsta įspūdingos improvizacijos, bet didžioji dalis čia skambančių kūrinių – tiesiog puikiai atlikta, nekvaila popmuzika su soulo, bliuzo ir džiazo prieskoniais.

Kai kas nustebins – puikiai skambanti „gyva“ dainos „Holding On“, kurią pernai G.Porteris įrašė su elektroninės muzikos duetu „Disclosure“, versija. Kai kas nelabai nustebins – baladė „More Than A Woman“ yra tokia švelni ir glostanti ausį, kaip ir didysis G.Porterio hitas „Real Good Hands“.

Svarbiausi G.Porterio ginklai – aksominis balsas, iš mados niekada neišeinanti romantika, elegantiška dainavimo maniera, kurią gali pajusti ne tik koncerte, bet ir įraše.

Subrendęs dainininkas, dainuojantis subrendusiems žmonėms – sėkmingai peržengęs džiazo auditorijos ribas, kviečiamas dainuoti populiariausiose TV laidose ir festivaliuose. Žodžiu, vertas tikros žvaigždės vardo – ir šis albumas jo pozicijas tik dar labiau sustiprina. Balzamas nuo kasdienio triukšmo ir skubėjimo pavargusioms ausims.

Įvertinimas – 9 iš 10.

G.Porterio klipas „Consequence Of Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.