Naują dainą pristatatanti S. Chlevickaitė: „Ne visada esu linksma“

S.Chlevickaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Chlevickaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:26 PM

Saulenė Chlevickaitė – charizmatiška, talentinga, sparčiai kylanti jaunosios kartos atlikėja. Nors scenoje ir viešumoje nuo dainininkės veido niekada nenuslenka šypsena, o ji savo optimizmu užkrečia tiek ištikimus klausytojus, tiek praeivius, Saulenė pristato melancholiškų vėjų kupiną naujausią dainą „Aš žinau“.

Kūrinyje dainininkės balsas suskamba neįprastame amplua, o siunčiama žinutė išsako ne tik atlikėjos jausmus ir kūrybines idėjas. Daina kreipiamasi į kiekvieną, norintį būti laimingu.

Spontaniškai gimęs kūrinys – pačios atlikėjos kūrybinių idėjų bei darbo vaisius, atsiradęs iš noro nepasiduoti nesibaigiantiems patarimams, aiškinantiems, kaip reikia kurti, elgtis, gyventi. Anot Saulenės, kartais atsiranda žmonių, kurie išmano, kaip visi turi gyventi, koks sprendimas vienam ar kitam asmeniui būtų palankiausias, tačiau tiesa ta, jog už žmogų negali spręsti niekas kitas, išskyrus jį patį.

„Buvau atsidūrusi situacijoje, kai turėjau kelias dešimtis patarėjų, kurie aiškino, kur turiu dalyvauti, ką turiu dainuoti. Tai sujaukė mano mintis, tačiau supratau, kad kartais reikia nuo visko atsiriboti, pabūti su savo mintis ir atsakymas, ką turi daryti, atsiranda savaime. Tokių minčių sūkuryje gimė daina“, – atvirauja muzikantė.

Šiuo kūriniu, pasak dainininkės, siunčiama žinutė, sakanti, kad visada reikia įsiklausyti į savo vidų ir visų pirma paisyti savo norų ir poreikių, daryti tai, ko nori širdis.

„Galbūt pasakysiu banaliai, bet, jei žmogus nedaro to, ko nori iš tikrųjų, laimingas nebus. Laimė ateina tik tada, kai nustoji eiti prieš save. Jei viską dar ne taip, kaip nori, niekada nepajausi vidinės pilnatvės“, – mintimis dalijasi atlikėja.

Anot jos, kūriniu siekiama paliesti giliausias žmogaus kerteles ir padrąsinti jį nebijoti gyventi, būti savimi.

Daina, kaip sako Saulenė, yra filosofinė, gimusi dėliojant ir į vieną visumą jungiant įvairias aforizmams artimas frazes, širdžiai artimus žodžių junginius.

„Kūrinyje sakoma, kad žmogus nėra programa ir neprivalo elgtis tartum robotas. Plėtojant šią mintį, iš įvairių man artimų lozungų gimė visas kūrinys“, – apie dainos atsiradimą kalba muzikantė. Daina pasižymi melancholiška nuotaika, jautrumu bei liūdesio ir optimizmo sinteze.

Tiesa, lengvus minorinius sąskambius dainoje keičia muzikinis chaosas, imituojantis kompiuterinės programos veikimą, mechaniškumo valdomą žmogų bei bandymą išsilaisvinti iš kažkieno kuriamų taisyklių.

Saulenės atliekamos dainos dažniausiai yra pozityvumo ir energijos užtaisas, tad daina „Aš žinau“ tartum savitas inkliuzas atlikėjos muzikinėje programoje. Pasak atlikėjos, ši daina ypatinga, nes parodo, kad net ir pozityviai, linksmai asmenybei kaip ji kartais tenka išgyventi sunkias akimirkas.

„Kartais norisi pasakyti, kad aš nesu programa. Turiu savo nuomonę ir ne visada esu linksma. Net tokiems žmonėms kaip aš kartais būna sunku ir net mane galima išvesti iš kantrybės“, – atvirauja mergina.

Dainos gimimas sunkiai įsivaizduojamas be ištikimų bičiulių ir scenos partnerių pagalbos. Pirminę dainos idėją entuziastingai sutiko ir palaikė Lietuvos reperis Pushaz, kurį sužavėjo dainos mintis ir žodžių nešama žinutę.

Ne mažiau svarbi muzikos įrašų studija „Zert Music“, perpratusi Saulenės idėją ir sukūrusi puikią aranžuotę. „Atėjusi į garso įrašų kompaniją pasakiau, kad nenoriu prisirišti prie jokios sistemos.

Nenoriu hito. Noriu, kad viskas suskambėtų taip, kaip jaučiu. Apsidžiaugiau pamačiusi aranžuotę, kurioje atsispindi spalvinga nuotaikų paletė ir yra šiek tiek netvarkos“, – džiaugsmingai kalba dainininkė.

Dainos vaizdo klipas minimalistinis, tačiau toks formatas pasirinktas neatsitiktinai. Pasak dainininkės, šiuo įrašu nesistengta pristatyti kažko prabangaus ar įmantraus.

Priešingai, svarbiausia yra daina, o video įrašas tėra atributas, kuris pakeitė tradicija tapusią praktiką naują dainą pristatyti jai tiesiog priskyrus savo asmeninę nuotrauką.

„Susitikus su Simonu Ginevičiumi labai organiškai ir staigiai gimė vaizdo įrašo idėja. Buvo nutarta, kad daina yra labai natūrali, moteris kalba apie savo jausmus, tad nereikia kažkokių specialių efektų.

Svarbiausia natūralumas, emocijos, buvimas su savimi. Rašydama šią dainą buvau namuose, nebuvo nuotaikos kažkur eiti, bendrauti, šypsotis. Norėjusi būti su savimi ir kurti, taigi, šis minimalistinis klipas puikiai atspindi mano nuotaiką dainos kūrimo metu“, – pasakoja dainininkė.

Naujoji jos daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.