Albumo apžvalga. „Despotin Fam“ „Vienas“

Hiphopo grupės „Despotin Fam“ užuomazgos – prieš keliolika metų debiutavęs duetas „Shmekla & Vaiper“. Dabar narių – kur kas daugiau, be to, jie išsibarstę po pasaulį, todėl šis naujas albumas pareikalavo nemažai pastangų ir laiko.

„Despotin Fam“ narys Vaiperis.<br>P.Mantauto nuotr.
„Despotin Fam“ narys Vaiperis.<br>P.Mantauto nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 8:33 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:21 AM

Kaip skelbia jo įdėklas, „Vienas“ įrašytas Druskininkuose Molėtų rajone, Švenčionyse, Vilniuje, Berlyne, Londone ir Melburne. Prie jo nagus prikišo dešimtys atlikėjų – nuo pačių „Despotin Fam“ narių iki džiazo muzikanto Dariaus Rudžio, elektroninių ritmų kūrėjo Fingalick ir „Sel“ vokalistės Silvijos Pankūnaitės iki latvių prodiuserio Niklavz.

Be to, albumas buvo išleistas keliais etapais – nuo 2015-ųjų viena po kitos pasirodė trys jo dalys, kurias galiausiai vainikavo leidinys su visais 18 kūrinių.

Pirmas įspūdis – grupė galėtų po kiek laiko išleisti vien instrumentines kūrinių versijas. Jose tikrai yra kuo žavėtis – nuo užuominų į soulą ir fanką iki labai įdomiai sudėliotų elektroninių garsų, kuriuos kartais reperių balsai nepelnytai užgožia.

„Despotin Fam“ – neabejotinai išradingi. „Tiesiogiai pateiktos temos būna nuobodžios“, – viename kūrinių paslaugiai paaiškina tiems, kuriems gal kartais apskritai bus sunku suvokti, apie ką jie čia repuoja. O repuoja apie daug ką – nuo buko požiūrio apie gyvenimą (iškalbingame kūrinyje „Švęsti ir p*stis“) iki utopinių pasaulio perspektyvų, ginčų su kitais reperiais, kvailo kalbos akcento ir Gintaro Einikio.

Ir repuoja įdomiai – keletu balsų, kartais net kiek primindami isterišką britų žvaigždės Dizzee Rascal manierą.

Kartais atrodo, kad būtent tai ir yra grupės silpnoji vieta. Įvairovė – labai gerai, bet lengva pasimesti, kas iš tiesų yra „Despotin Fam“ – mąslūs repo filosofai (kaip kūrinyje „Taxi“) ar paaugliški kvailiotojai su humoru, primenančiu piešinukus ant mokyklos tualeto sienos. Tačiau bent kartą paklausyti – tikrai verta.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Despotin Fam“ kūrinys „Liūdna“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.