Dainininko Ph. Collinso staigmenos: grįžo ir į sceną, ir pas buvusią žmoną

Dar prieš 11 metų apie pasitraukimą nuo scenos paskelbęs britų dainininkas Philas Collinsas praėjusią savaitę pranešė, kad tą kartą kiek paskubėjęs.

Ph.Collinsas dabar gyvena su buvusia žmona Orianne, kuriai yra sumokėjęs milžinišką skyrybų kompensaciją.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ph.Collinsas dabar gyvena su buvusia žmona Orianne, kuriai yra sumokėjęs milžinišką skyrybų kompensaciją.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 3:03 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:03 AM

Lietuviai prisimena, kaip 2005 metais Vilniaus „Siemens“ arenoje Ph.Collinsas surengė daugeliu prasmių jaudinantį koncertą.

Pirmiausia todėl, kad į sceną dainininkas žengė gerokai peršalęs, prieš pasirodymą jam buvo leidžiami vaistai, o sudainuoti poros kūrinių taip ir nepavyko.

„Norėjau atšaukti koncertą, bet negalėjau, nes žinojau, kad pirmąsyk atvykusio į Lietuvą manęs laukė daugybė žmonių“, – pasakojo britų žvaigždė, po poros dienų jau dėl ligos nutraukusi gastroles.

Be to, vienas populiariausių pasaulio dainininkų tada skelbė, jog tai – jo atsisveikinimo gastrolės, mat dėl nugaros skausmų, susilpnėjusios klausos ir noro daugiau laiko praleisti su šeima jis netrokšta daugiau blaškytis po pasaulį.

Tačiau netrukus viskas apvirto aukštyn kojomis – dainininko gyvenimas pastaruosius dešimt metų primena dramos siužetą.

Prabilo apie alkoholizmą

Londone surengtoje spaudos konferencijoje Ph.Collinsas paskelbė, kad kitų metų vasarą surengs devynis koncertus – Londone, Paryžiuje ir Kelne. Mažai kas abejoja, kad tai – didesnių gastrolių pradžia. Koncertai pavadinti ironiškai – „Not Dead Yet“ („Dar nemiręs“).

Taip pat vadinsis šią savaitę išleidžiama autobiografinė dainininko knyga, o joje tikrai turėtų būti labai įdomių istorijų.

Konferencijoje dainininkas prisipažino, kad buvo paniręs į alkoholizmą. Jį sukėlė skaudžios skyrybos. Ph.Collinsas ir jo trečioji žmona Orianne savais keliais pasuko 2006-aisiais, prabėgus vos keletui mėnesių po viešnagės Vilniuje, kurios metu dainininką lydėjo ir šeima.

„Stumdavau laiką gerdamas ir žiūrėdamas televizorių.

Tai manęs vos nenužudė“, – prisipažino Philas.

Tačiau svaigalų dainininkas nevartoja jau keletą metų, o dabar nori sugrįžti ir į didžiausias koncertų sales.

Skyrybos kainavo brangiai

Po „atsisveikinimo“ turo dainininkas dar daug kartų žengė į sceną. Pavyzdžiui, 2007-aisiais jis vėl prisijungė prie buvusios savo grupės „Genesis“ ir surengė įspūdingas pasaulines gastroles, o 2010-aisiais pagrojo šešiuose koncertuose, kuriais pristatė savo albumą „Going Back“.

2011-aisiais jis užsiminė, kad jau tikrai ketina išeiti į pensiją, o 2013-aisiais prabilo, kad vis dėlto ruošiasi įrašyti naujos muzikos ir galbūt vėl koncertuoti.

Pirmadienį galutinai paaiškėjo, kad 65-erių garsenybė dar nenori padėti taško. Sprendimo priežastys kelia intrigą. Atrodo, kad viską nulėmė moteris.

Kai 2008-aisiais Ph.Collinsas oficialiai išsiskyrė su trečiąja žmona Orianne, ši istorija buvo skelbiama pirmuose britų dienraščių puslapiuose.

Mat 22 metais jaunesnei žmonai, su kuria turi 15 metų sūnų Nicholą ir 11 metų sūnų Matthew, Ph.Collinsas sumokėjo tuo metu didžiausią britų pramogų verslo istorijoje skyrybų kompensaciją – 25 milijonus svarų sterlingų (dabartiniu kursu – apie 27,6 mln. eurų).

Šveicarijoje gyvenusi pora išlaikė draugiškus santykius – Ph.Collinsas nusipirko namą greta žmonos, kad galėtų dažniau matytis su vaikais.

Orianne 2008-aisiais ištekėjo už bankininko Charles’io Mejjati, 2011 metais susilaukė sūnaus Andreos ir išsikraustė į JAV.

Būtent tada Šveicarijoje likęs Ph.Collinsas įklimpo į alkoholį, tačiau po kiek laiko persikraustė į Majamį – vėlgi, kad galėtų būti arčiau vaikų.

Tuoksis dar kartą?

Su buvusia žmona dainininkas ir toliau vadovavo kartu įkurtam labdaros fondui.

Jungtinėse Valstijose atlikėjas leido laiką su TV žinių vedėja Dana Tyler – šie romantiški santykiai truko ketverius metus.

Tačiau tada nutiko šis tas netikėta. Šįmet Ph.Collinsas prasitarė, kad vėl gyvena su buvusia žmona ir vaikais.

Buvusi Ph.Collinso sutuoktinė spaudai jau pasakojo, kad vėl nori su juo tuoktis – prabėgus aštuoneriems metams po skyrybų.

Tiesa, Ph.Collinso atstovai patikslino, kad naujų tuoktuvių su buvusia žmona dainininkas kol kas neplanuoja, tačiau niekas nenustebtų, jei tai iš tiesų įvyktų.

Suartino medikų klaida

Philas ir Orianne, kurią dainininkas 1994-aisiais įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio, kai ji buvo pasamdyta jam vertėjauti Šveicarijoje, dažnai kartu lankosi renginiuose ir atrodo labai laimingi.

Dažnai į filmų arba spektaklių premjeras jie ateina pasiramsčiuodami lazdelėmis. Ph.Collinsui jos prireikia dėl nugaros skausmų, o Orianne 2014-aisiais apskritai vos neprarado galimybės vaikščioti, kai per operaciją Šveicarijoje medikai netyčia pažeidė jos stuburo nervą.

Tris mėnesius ji buvo prikaustyta prie lovos, vos galėdama pajudinti kojų pirštus, bet reabilitacija davė puikių rezultatų.

„Philas pirmas atvyko manęs aplankyti“, – britų dienraščiui „Daily Mail“ pasakojo moteris, kuri tuo metu dar buvo ištekėjusi už kito vyro.

Orianne santuoka su Ch.Mejjati dar nėra nutraukta: rudens pradžioje teismo procese teko liudyti ir Ph.Collinsui.

Teigiama, kad bankininkas nori atimti iš žmonos prabangų namą Majamyje, kuris tikriausiai buvo pirktas ir iš lėšų, Ph.Collinso sumokėtų kaip skyrybų kompensacija.

Suteikė antrą progą

Kodėl Philas ir Orianne apskritai išsiskyrė, jei jiems kartu taip gera?

Interviu britų spaudai moteris pasakojo, kad dėl skyrybų kalta ją po gimdymo užklupusi depresija.

Ji taip pat susigraudinusi dėstė, jog sūnus Matthew prisipažino – užpūsdamas gimtadienio žvakutes svajojo, kad tėvai vėl gyventų kartu.

„Nebuvo vienos akimirkos, kai aš vėl įsimylėjau Philą. Bet mes atgaivinome savo santykius žingsnis po žingsnio. Dabar esame vyresni ir išmintingesni. Džiaugiuosi, kad turime šią antrąją galimybę“, – „Daily Mail“ pasakojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.