„Solo ansamblis“ ture per Lietuvą šokdins protus ir sielas

Pavasarį sėkmingai debiutinį albumą „Roboxai“ pristatę scenos estetai „Solo ansamblis“ lapkričio ir gruodžio savaitgaliais didžiųjų miestų gerbėjus pakvies į liūdesio šokius, kurie galutinai įtvirtins tik grupei būdingą stilių „sad dance“.

„Solo ansamblis“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Solo ansamblis“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2016, 11:39 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:15 AM

Būtent taip ir vadinasi koncertinis turas, kurio programą lydės vizualinės ir muzikinės naujienos, paliesiančios melomanų protus ir sielas.

Savita lietuviška elektronika išgarsėjusi „Solo ansamblio“ ketveriukė neketina nuvilti gerbėjų, ir toliau ieško naujų muzikinių, scenografijos ir šviesų sprendimų, kurių vientisumas ir savitumas jau tapo vizitine grupės kortele.

„Kiekvienas koncertas – tai ne šiaip galimybė pasirodyti prieš klausytoją. Mums tai – kelionė į savitą pasaulį, kurį su klausytojais kiekvienąsyk susikuriame per muzikos, šviesos, erdvės derėjimą. Siekiame, kad koncertas paliestų klausytoją giliau“ – teigia grupės nariai.

Suderinus techninius ir muzikinius sprendimus šįsyk prie programos priderintas ir sceninis įvaizdis. Tamsiam pasirodymui ir laisvam judesiui užtikrinti, koncertiniam turui „Sadance“ kostiumus sukūrė dizaineriai „AXY“.

Didžiausiu turo renginiu taps lapkričio 26 dieną rengiamas koncertas Vilniaus „Lofte“, kurį pastiprins svečiai iš Baltarusijos grupė „Super Besse“ ir muzikos selektorius „Direktorius“.

„Super Besse“ – spalvinga postpanko trijulė iš Minsko – taip pat žaismingas muzikos eksperimentas. Grupė muzikoje sujungia melomanų kruopščiai atrinktus prancūziškus motyvus iš 70-ųjų ir 80-ųjų, prie kurių pridėjus dvi gitaras ir šaltą sintezatorių gaunamas galingas, tamsus ir jaudinantis pasirodymas.

Kiekvienas „Super Besse“ koncertas yra kaip mažas spektaklis – užkrečianti energijos bomba, kurios pabaiga žinoma tik grupės nariams.

Nuo 2008-ųjų po slapyvardžiu „Direktorius“ slypi buvęs grupės „Dr.Green“ vokalistas, renginių organizatorius, žurnalistas Domininkas Kunčinas, kuris pasirodymuose pasižymi plačiu požiūriu į kokybišką muziką.

Savo muzikinėse selekcijose jis neapsiriboja muzikos stiliais, o sėkmingos žanrų kombinacijos per daugelį metų šokdino ne vieną skirtingiausią festivalį.

„Solo ansamblis“ koncertinį turą „Sadance“ pradės lapkričio 25 d. Kaune klube „Orixo“, lapkričio 26 d. drauge su grupe „Super Besse“ (Baltarusija) pasirodys Vilniaus „Lofte“, gruodžio 2 d. šokdins Šiaulių barą „Blic“ ir gruodžio 3 d. baigs Klaipėdos „Kaštone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai