Albumo apžvalga. Laura Mvula „The Dreaming Room“

Prieš porą metų Latvijos festivalyje „Positivus“ dainavusi L.Mvula – neginčytinai viena įdomiausių šių dienų britų soulo ir popmuzikos atlikėjų, sugebančių sujungti lyg ir nesuderinamus dalykus – drąsius kūrybinius eksperimentus ir gebėjimą sudominti didelę auditoriją.

Laura Mvula.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Laura Mvula.<br>„Scanpix/AFP“ nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2016, 8:29 PM, atnaujinta May 9, 2017, 9:56 PM

Kai prieš trejus metus išleido debiutinį diską, komplimentais jai pratrūko daugybė muzikos pasaulio autoritetų – nuo roko legendos Peterio Gabrielio iki populiariausio džiazo vokalisto Gregory Porterio. Netrukus tų komplimentų turėtų atsirasti dar daugiau.

The Dreaming Room“ – antrasis jos albumas, kurį įrašyti padėjo Londono simfoninio orkestro muzikantai, bet su klasikiniu skambesiu jis neturi nieko bendra. Nuo elektroninių ritmų iki psichodelinių garsų ir džiazo – čia užmaišyta tokia keista košė, kad tik spėk stebėtis.

Nuo euforiškos „Let Me Fall“ iki su „disco“ muzikos legenda Nile'u Rodgersu įrašytos ritmingos „Overcome“, nuo Amy Winehouse primenančios aštrios „Phenomenal Woman“ iki švelniai trapios „Show Me Love“ – tai vienas įmantriausių ir subtiliausių popmuzikos albumų, kuriuos teko girdėti šįmet.

L.Mvula turi pritrenkiantį balsą, kuris per kelias sekundes pereina nuo ašarojimo iki agresijos. Viskas, ko šiame albume imasi ši moteris, skamb lyg apnuogintas nervas. Jau to pakanka, kad susidomėtum, nekalbant apie daugybę staigmenų. Tokių kaip užuominos apie rasizmą – dainoje „People“, įrašytoje su reperiu Wretch 32.

Kai prieš porą metų davė interviu „Lietuvos rytui“, L.Mvula prisipažino, kad kone paniškai bijo eiti į sceną. Tai vienas didžiųjų jos karjeros paradoksų – su tokiu balsu ir talentu tai atrodo visiškai nelogiška ir nesuprantama.

„The Dreaming Room“ – dovana visiems, kurie popmuzikoje pasigenda nuotykių ir netikėtų, nesaugių, nenuvalkiotų sprendimų. Jie čia pilasi nuo albumo pradžios iki pabaigos. Jei dar nepažinote L.Mvulos, pats metas ją atrasti – ir šis albumas yra puikus būdas tai padaryti.

Įvertinimas – 9 iš 10.

L.Mvulos klipas „Phenomenal Woman“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.