Albumo apžvalga. Erica Jennings „Leading Me Home“

E.Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Jennings.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 6:32 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:36 AM

Skamp“ vokalistė E.Jennings prieš 14 metų įrašė kalėdinių dainų rinkinį „Coming Home For Christmas“, bet tikruoju soliniu debiutu laiko šį albumą, susidomėjimą kuriuo dar pavasarį smarkiai pakurstė dramatiška kova „Eurovizijos“ atrankoje.

„Skamp“ veikla šiuo metu – mažiau aktyvi, todėl talentingos airės noras pagaliau savo sumanymus įgyvendinti atskirai nestebina. Ambicijų – nemažai. Kelios dainos jau išsiųstos į užsienio radijo stotis, titulinei („eurovizinei“) dainai „Leading Me Home“ susuktas puikus klipas, surengta solinių koncertų. Nurijusi „eurovizinio“ nusivylimo kartėlį, ši moteris peržengė naują karjeros slenkstį – ir padarė tai gana efektingai.

Kartu su aranžuotojais – grupės „Rasabasa“ nariu Bjornu Holmeslandu ir prie vieno kūrinio prisidėjusiu pianistu Vytautu Bikumi – Erica sukūrė šį tą gražaus ir įsimintino. Gospelų nuotaika persmelktą „Leading Me Home“ po „eurovizinių“ kovų galėjo paniūniuoti pusė Lietuvos, bet įspūdingiausia daina čia – ne ši. Tokio titulo nusipelno „The Perfect Time“ – užburianti baladė su didingu priedainiu, kurią Erica įrašė kartu su Vidu Bareikiu.

Tačiau beveik visos albumo dainos – tokios, kokių norisi klausytis kelis sykius iš eilės. Nuo skaudžią asmeninę istoriją pasakojančios „You Always Told Me“ iki jausmingos „Master Juggler“.

Dominuojanti nuotaika – melancholija ir susimąstymas. Jausmas – lyg skaitytum atvirą dienoraštį, su juodu ant balto išdėliotu nuovargiu, nusivylimais ir viltimis. Pusės dainų skambesys – švelnus „electropop“, bet yra ir dramatiškų pianino ir styginių garsų (efektingai papuošiančių paskutinę dainą „Hanging By A Thread“).

Gal ir šventvagiška mintis, bet ši muzika Ericos balsui tinka geriau nei didžioji dalis to, ką ji yra sudainavusi su „Skamp“. Čia ji atrodo radusi savo vokalo spalvas, kurios į dienos šviesą nebuvo išlindusios per keliolika karjeros metų.

Kai atrodė, kad jau niekuo negali nustebinti, Erica iš rankovės išsitraukė tūzą – kas būtų pagalvojęs? Gal ši muzika ir nėra itin įmantri, bet tai brandus albumas, kuris erzina nebent trukme – 28 minutės atrodo gerokai per mažai.

Įvertinimas – 8 iš 10.

E.Jennings vaizdo klipas „The Perfect Time“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.