Donatui Montvydui teko praverti Palangos teismo duris

Visoje šalyje koncertuojantis žinomas atlikėjas Donatas Montvydas

Į Palangos apylinkės teismą liudyti atvykę (iš dešinės) Martynas Tyla, Donatas Montvydas ir Juozas Martinkėnas buvo gerai nusiteikę.<br>A.Ziabkus
Į Palangos apylinkės teismą liudyti atvykę (iš dešinės) Martynas Tyla, Donatas Montvydas ir Juozas Martinkėnas buvo gerai nusiteikę.<br>A.Ziabkus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 3:02 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:18 AM

Kartu su prodiuseriu Martynu Tyla ir savo grupės gitaristu Juozu Martinkėnu dainininkui teko liudyti Palangos apylinkės teisme nagrinėjamoje privataus kaltinimo baudžiamojoje byloje.

Joje Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas ir kurorto pučiamųjų orkestro vadovas bei dirigentas Vygantas Rekašius kaltinamas sumušęs tuometį Palangos kultūros centro direktorių Žilviną Kažį.

Laukdamas, kol į teismo salę ateis teisėja, D.Montvydas juokavo ir buvo gerai nusiteikęs. Jis bandė rimtai aiškinti, kad teismuose liudija kas antrą dieną ir poryt važiuosiąs į Plungės teismą.

Netrukus jis prisipažino, kad teismuose yra labai retas svečias, ir prisiminė kartą jame buvęs dėl kadaise padaryto Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Vėliau, duodant parodymus teismui, paaiškėjo, kad D.Montvydas neskiria pareiškimo policijai apie nusikaltimą nuo liudijimo ikiteisminiame tyrime.

Atlikėjo prodiuseris M.Tyla taip į kaltinamojo advokato klausimus atsakinėjo taip, kad teisėjos buvo paprašyta įvertinti, ar liudytojo nereikėtų nubausti už demonstruojamą nepagarbą teismui.

Žinomi popmuzikos pasaulio atstovai į šią bylą įsivėlė dėl to, kad jų akivaizdoje 2014 metų gruodžio 31 dieną Palangos kurhauzo salėje tarp Ž.Kažio ir V.Rekašiaus įvyko konfliktas.

Liudytojų parodymai teismui turi padėti nustatyti, ar sudavė V.Rekašius kumščiu Ž.Kažiui į veidą, ar tik stumtelėjo į petį ir pastarasis apsimeta buvęs stipriai sužalotas.

Nukentėjusiojo pusę palaikantys atlikėjai teisme patvirtino prieš pusantrų metų ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus ir teigė matę, kaip V.Rekašius kumščiu smogė Ž.Kažiui.

Tiesa, M.Tyla tvirtino matęs du smūgius, o D.Montvydas ir J.Martinkėnas pasakojo apie vieną smūgį. Teismas atkreipė dėmesį ir į tai, kad M.Tylos parodymai policijoje po įvykio praėjus keliolikai dienų ir po dviejų mėnesių vykusios apklausos metu išsakyti D.Montvydo teiginiai atitinka žodis į žodį.

Dėl to kilo abejonių, ar jų parodymai ikiteisminio tyrimo metu nebuvo suderinti tarpusavyje. D.Montvydas teisme neslėpė, kad prašymo liudyti sulaukęs iš nukentėjusiojo Ž.Kažio.

Tačiau kiti liudytojai teigė matę tik stumtelėjimą. Juo labiau kad po konflikto į kurhauzą iškviesti policijos pareigūnai teisme liudijo nematę jokių Ž.Kažio sumušimo požymių, o pats nukentėjusysis pasiūlytos medikų pagalbos atsisakė.

Teisme dar turi liudyti pasaulyje garsus smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris ir Vokietijoje gyvenanti operos solistė Auksė Petronė. Konflikto metu jie buvo kurhauzo salėje – ruošėsi tą dieną turėjusiam vykti koncertui.

Incidentą mačiusi operos atlikėja A.Petronė buvo priblokšta, kai sužinojo, kad įstaigos vadovo stumtelėjimas pradedamas vertinti kaip sumušimas.

„Jūs gal juokaujate? Koks gali būti smegenų sukrėtimas nuo stumtelėjimo į petį?“ – praėjus savaitei po šio įvykio stebėjosi telefonu Vokietijoje atsiliepusi A.Petronė.

Ji tvirtino, kad tai, ką visuomenei po įvykio teigė Ž.Kažys ir M.Tyla, yra melas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?