Albumo apžvalga. „Frank Fitts“ „Everything's Fine“

„Frank Fitts“.<br>J.Urbonavičiūtės nuotr.
„Frank Fitts“.<br>J.Urbonavičiūtės nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 7:48 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:45 AM

Yra priežastis, dėl kurios į vilniečių grupę „Frank Fitts“ verta atkreipti dėmesį. Visi trys grupės, kuri anksčiau vadinosi „The Wrong Note“, nariai – moksleiviško amžiaus, bet jaunų grupių konkursuose jau sugeba įspirti į užpakalį vyresniems kolegoms.

Net ir atmetus tai, „Frank Fitts“ atrodo įdomiai. Debiutiniame minialbume „Everything's Fine“ vaikinai rodo meilę devintojo dešimtmečio alternatyviai scenai ir purvinam „garažiniam“ rokui. Daro tai labai energingai ir įtaigiai. Pabandykite pasipurtyti pagal čia skambančių dainų ritmą – po dešimties minučių prireiks stiklinės vandens ir raminamųjų.

Uraganiški mušamieji, kieti gitarų rifai, prikimęs vokalisto balsas, šūkavimui sutverti priedainiai – viskas čia pagal žanro taisykles. Įrašo kokybė puiki – nagus prikišo šį reikalą išmanantis, Vilniuje studiją turintis norvegas Snorre Bergerudas, šiuo metu pritilusios grupės „Rasabasa“ narys.

Kita vertus, viskas čia – ir gana vienoda. Nuo pirmojo kūrinio „Laratata“ iki paskutiniojo „House Of Ashes“, „Frank Fitts“ nedemonstruoja didelės fantazijos – tiesiog koncentruotas pankiško pykčio smūgis, ir tiek.

Galima ploti už jaunystę, entuziazmą, užsidegimą, norą rinktis mūsų šalyje nepopuliarų stilių. Bet „Frank Fitts“ savo svajonėse tikrai lygiuojasi ne į Lietuvos atlikėjus, o iki jų priaugti dar reikia laiko, repeticijų, galbūt – ir labiau subrandintų idėjų. Kita vertus, ko jau ko, o laiko šie moksleiviai tikrai turi. Nenorėkime iš jų per daug taip anksti.

Įvertinimas – 7 iš 10.

„Frank Fitts“ kūrinys „House Of Ashes“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.