Į Vilnių atvykstantis Eltonas Johnas atsiveža ir baldus, ir virtuvę

Pirmadienį Vilniuje koncertuosiantis žymus dainininkas Eltonas Johnas jau užsimena – progų jį išgirsti vis retės.

Eltonas Johnas koncertuose iki šiol trykšta energija, tačiau prisipažįsta – jau mąsto apie karjeros pabaigą.<br>„AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eltonas Johnas koncertuose iki šiol trykšta energija, tačiau prisipažįsta – jau mąsto apie karjeros pabaigą.<br>„AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Nov 11, 2016, 11:37 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:51 AM

Šįmet sukako dešimt metų nuo dienos, kai populiarusis britas pirmą sykį atvyko į Lietuvą.

Tada sero viešnagė ir koncertas Vilniaus Vingio parke kone prilygo stebuklui – lietuviai dar nebuvo pripratę prie tokio kalibro žvaigždžių koncertų.

Dabar nuostabos jau mažiau – Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantis scenos veterano koncertas bus jau ketvirtasis jo apsilankymas Lietuvoje. Toje pačioje salėje jis dainavo 2011-aisiais, o Kauno „Žalgirio“ arenoje – 2013-aisiais.

Tačiau kiekvieną sykį spalvingasis 69-erių britas turėjo naują priežastį atvykti. Šįkart tai – šįmet išleistas 32-asis jo albumas „Wonderful Crazy Night“.

Surengė įdomią parodą

Susidomėjimas šiuo dainininku, kurio karjera trunka jau penkis dešimtmečius, niekada neblėsta, bet šiomis dienomis Londono meno pasaulyje apie jį kalbama itin daug.

Mat prestižinėje „Tate Modern“ galerijoje atidaryta įspūdinga iki kitų metų gegužės veiksianti paroda, kurioje eksponuojami darbai iš Eltono Johno sukauptos fotografijų kolekcijos.

Pirkti nuotraukas jis pradėjo dar 1990-aisiais, išėjęs iš reabilitacijos klinikos, kur gydėsi potraukį prie alkoholio ir narkotikų.

„Supratau, kad rinkti tokią kolekciją – kur kas sveikesnė priklausomybė“, – pasakojo dainininkas, dabar turintis apie 8 tūkstančius fotografijos darbų.

Tarp jų yra ir tokių fotografijos legendų kaip Man Ray darbai, o seniausia nuotrauka daryta dar 1910-aisiais.

Beje, dainininko kolekcijoje yra ir lietuvio darbas – 2010-aisiais jis įsigijo vieną fotografo Antano Sutkaus nuotrauką.

Pasiekimai – milžiniški

Neseniai keletą Eltono Johno senų albumų prabangiai perleido mados namai „Burberry“, o Naujuosius metus jis sutiks koncertuodamas prabangiame Las Vegaso viešbutyje „Caesars Palace“.

Kitaip tariant, dainininko gyvenimas ir šiandien yra kupinas spindesio, prabangos ir išskirtinių akimirkų.

Penkių „Grammy“ apdovanojimų, „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laimėtojo įrašai parduoti daugiau nei 300 milijonų egzempliorių tiražu – muzikantus, kurie gali jam prilygti, galima suskaičiuoti pirštais.

Dar 1998-aisiais riterio titulą už nuopelnus muzikai ir labdarai gavęs dainininkas vien savo rengiamuose vakarėliuose prieš „Oskarų“ teikimo ceremoniją, kurie vyksta jau 24 metus, yra surinkęs per 200 milijonų JAV dolerių (daugiau nei 180 milijonų eurų) kovos su AIDS fondui, kuriam pats ir vadovauja.

Mėgaujasi įspūdinga prabanga

„Candle In The Wind“, „Sacrifice“, „Don’t Let The Sun Go Down On Me“, „Sorry Seems To Be The Hardest Word“, „Circle Of Life“ – tai tik kelios iš mažiausiai keliasdešimties pasaulyje išpopuliarėjusių dainų, sukurtų šio dainininko.

Visada ekstravagantiškas, spalvingus akinius ir ryškius švarkus mėgstantis artistas garsėja kaip vienas darbščiausių žmonių muzikos pasaulyje – net ir artėdamas prie 70-ojo gimtadienio kasmet koncertuoja šimtą kartų ir daugiau. Be to, jo koncertai yra neįprastai ilgi – ir šį sykį, kaip yra įpratęs, Vilniuje britas ketina dainuoti dvi su puse valandos.

Jis vadinamas ir vienu brangiausiai apmokamų artistų pasaulyje – nieko nuostabaus, kad turi keletą namų skirtinguose žemynuose ir garsėja pomėgiu parduotuvėse taškyti didžiules sumas. Dainininko turtas vertinamas daugiau nei 200 milijonų svarų sterlingų (daugiau nei 220 milijonų eurų).

Vaikai – svarbiau už sceną

Tiesa, jo nuotykiai, šįmet užsiminė dainininkas, gali baigtis jau greitai. Rugsėjo viduryje populiaraus britų laidų vedėjo Grahamo Nortono šou dainininkas prisipažino – jau svarsto apie karjeros pabaigą.

„Neketinu aplink pasaulį bastytis visą gyvenimą. Noriu matyti, kaip auga mano berniukai“, – užsiminė atlikėjas.

Homoseksualios orientacijos neslepiantis artistas, kuris kadaise buvo vedęs moterį, prieš dvejus metus susituokė su ilgamečiu draugu Davidu Furnishu. Beje, jis prieš trejus metus Eltoną Johną lydėjo ir į Lietuvą.

Pora augina du sūnus – šešerių Zachary ir trejų Elijah. Abu juos pagimdė pakaitinė motina.

„Ar tai reiškia, kad šios mano gastrolės paskutinės? Nebūtinai. Esu muzikantas, mėgstantis dirbti. Bet tikrai reikės sustoti“, – pripažino dainininkas.

Kitoje britų TV laidoje „Good Morning, Britain“ jis prisipažino, kad pasauliui tikriausiai nebereikia naujos jo muzikos.

„Metas užleisti vietą jaunesniems“, – sakė Eltonas Johnas. Jei šios kalbos – nuoširdžios, ši kelionė į Lietuvą gali būti paskutinė.

Užkulisiuose – kaip namie

Eltonas Johnas garsėja pomėgiu keliauti ir koncertų užkulisiuose jaustis itin patogiai. Ši kelionė nebus išimtis.

Dainininkas su muzikantų grupe į Lietuvą atvyks koncerto dieną ir „Siemens“ arenos užkulisiuose praleis tik kelias valandas, tačiau ir dėl jų persirengimo kambariai bus įrengti ištaigingai.

Septyniuose vilkikuose, kurie Eltoną Johną lydi per Europą, atriedės ne tik dekoracijos ir scenos įranga, bet ir daugybė baldų, kilimai, sienos apmušalai, kurie skirti dainininko ir muzikantų persirengimo kambariams.

Taip pat – virtuvės įranga. Užkulisiuose maistą Eltonui Johnui gamins kartu keliaujantis virėjas.

Koncerto rengėjų paprašyta parūpinti televizorių, kuriuo būtų galimybė pasižiūrėti britų sporto kanalus. Mat Eltonas Johnas yra prisiekęs futbolo gerbėjas.

Taip pat paprašyta parūpinti daug gėlių, kurioms dainininkas taip pat jaučia silpnybę. Tiksliai nurodyta, kokios spalvos ir net dydžio gėlės turi būti, kaip jos turi būti išdėstytos vazose.

Be to, būtina koncerto sąlyga – užkulisiuose nuo pirmos iki paskutinės Eltono Johno viešnagės minutės budintis gydytojas.

Eltonas Johnas su grupe į Lietuvą iš Švedijos, kurioje koncertuos šeštadienį, atskris privačiu lėktuvu, o dešimtys aptarnaujančio personalo darbuotojų atvyks autobusais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.