Vilniaus klube „Tamsta“ pirmą sykį koncertuos amerikiečiai „Knower“

Lapkričio 25 dieną Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta“ pasirodys viena įdomiausių šiuolaikinių amerikiečių grupių – „Knower“. Savo koncertinio turo po JAV ir Europą metu grupė pirmą kartą atvyks į Lietuvą.

Grupė „Knower“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Grupė „Knower“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-15 10:38, atnaujinta 2017-04-17 22:21

„Knower“ yra grupė, kurią sunku apibūdinti. Tai provokuojantis, energingas ir visiškai išskirtinis duetas, susidedantis iš muzikos išsišokėlių Louiso Cole'p ir Genevieve Artadi. Jų pasaulyje nėra jokių ribų: grupės muzikos paletėje galima išgirsti dabstepo ritmų, džiazo harmonijos ir pop vokalų, kurių visuma skleidžia inovatyvų bei savitą atmosferą turintį skambesį.

Ši nepriklausoma elektroninės muzikos grupė iš Los Andželo 2010 metais išgarsėjo kaip „YouTube“ sensacija, savo kanale talpinanti tokių atlikėjų kaip Michaelas Jacksonas ir „Daft Punk“ aranžuotes.

Tiesa, „Knower“ šias dainas atlikdavo visiškai kitaip: profesionaliai derindami gyvus instrumentus ir elektroninius garsus, jie išmoko įaudrinti ne tik klausą, bet provokuoti ir vaizduotę.

Garsas ir vaizdas – neatsiejami grupės kūrybos elementai. Iššaukiantys bei pašėlę jos vaizdo klipai atsispindi gyvo garso koncertuose, kuriuose atlikėjai stebina vaizdo projekcijomis, šviesų šou ir nepamirštama muzika. Louisas ir Genevieve turi savybę tuos pačius kūrinius kiekvieną kartą atlikti kitaip, sukuriant skirtingus potyrius.

„Knower“ koncertai – tai muzikiniai įvykiai, kuriuose klausytojus paliečia įvairūs ritmai ir itin kokybiškos natos. Jų muzika drebina sienas, jų energija priverčia linguoti į taktą, o užsidegimas – nepalieka abejingų. Tai profesionalūs muzikantai, kurie mėgsta išlipti iš rėmų ir sukurti kažką dar negirdėto, tačiau labai žavinčio.

Per šešerius kūrybos metus savo diskografijoje sukaupę keturis albumus Louisas ir Genevieve „Tamstos“ scenoje pristatys dar šiemet išleistą albumą „Life“. Tai unikalaus vokalo, elektroninių skambesių ir daugiasluoksnių vizualizacijų tęsinys, aiškiai transliuojantis publikos taip pamėgtą, su niekuo nesupainiojamą amerikiečių kūrybos braižą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.