Jokio gailesčio: muzikos garsenybės ceremonijoje šaipėsi iš D. Trumpo

Los Andžele surengtoje Amerikos muzikos apdovanojimų ceremonijoje viena pagrindinių temų buvo ne dainos ar klipai, o neseniai išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

„Green Day“.<br>AP nuotr.
„Green Day“.<br>AP nuotr.
A.Grande (nuotr. kairėje) surengė karštą šou su šokėjomis, o Ch.Teigen fotografams parodė daugiau, nei derėjo.<br>AP ir „Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
A.Grande (nuotr. kairėje) surengė karštą šou su šokėjomis, o Ch.Teigen fotografams parodė daugiau, nei derėjo.<br>AP ir „Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Užuominų apie D.Trumpą savo kalboje nevengė ir Stingas.<br>AP nuotr.
Užuominų apie D.Trumpą savo kalboje nevengė ir Stingas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 3:23 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:37 AM

Pirmadienį paryčiais (Lietuvos laiku) surengtoje ceremonijoje triumfavo popžvaigždė Ariana Grande iš JAV ir Kanados reperis Drake’as, tačiau pagrindine vakaro žvaigžde buvo galima skelbti D.Trumpą.

Ne, prieš porą savaičių išrinktas būsimasis JAV vadovas turi kitų reikalų ir nesilankė popmuzikos ceremonijoje. Tačiau kalbų apie jį renginio scenoje buvo daugiau nei apie dainininkus.

Žvaigždės nemėgsta politiko

Išrinktasis prezidentas nėra populiarus tarp pramogų pasaulio atstovų – tai jokia naujiena.

Prieš rinkimus už jo varžovę Hillary Clinton karštai agitavo šimtai populiariausių pasaulio dainininkų – nuo Madonnos iki Lady Gagos, nuo Beyonce iki Bruce’o Springsteeno.

Pasibaigus rinkimams popžvaigždžių požiūris nepasikeitė – Los Andželo „Microsoft“ teatre Amerikos muzikos apdovanojimų žvaigždės varžėsi, kuri skaudžiau įgels būsimam galingiausios valstybės lyderiui.

Ir šaipėsi, ir mėgdžiojo

Bene pikčiausiai skėlė garsi JAV pankroko grupė „Green Day“.

„Ne – Trumpui, ne – kukluksklanui, ne – fašistinėms JAV“, – šią eilutę savo pasirodymo metu grupės vokalistas Billie Joe Armstrongas išrėkė šešis sykius.

O kiek anksčiau D.Trumpą jis lygino su Adolfu Hitleriu, pasišaipyti iš tuomet dar tik kandidato į prezidentus nepraleido progos ir prieš kelias savaites Olandijoje, kur dalyvavo MTV Europos apdovanojimų ceremonijoje.

Užuomina aiški – įvertinęs D.Trumpo rinkimų kampanijos retoriką, B.J.Armstrongas mano, jog amerikiečiai prezidentu išsirinko svetimšalių nemėgstantį žmogų, kuris neva yra dar ir rasistas.

Renginio vedėjas komikas Jay Pharoah kelis sykius parodijavo D.Trumpą ir paskelbė, kad būsimasis prezidentas iš šalies neišsiųs JAV dainininko Bruno Marso tik todėl, kad negali apsispręsti, kokios spalvos šis yra.

Kita ceremonijos vedėja, manekenė Gigi Hadid, parodijavo D.Trumpo žmoną Melanią, o jos kolegė Chrissy Teigen užsidirbo ir ceremoniją transliavusių TV kanalų pyktį.

Mat įvykusius prezidento rinkimus scenoje paskelbė „visiškai sup...tais“.

Tiesa, Ch.Teigen kalbas nustelbė šiai ceremonijai pasirinktas drabužis. Manekenė, kurios vyras Johnas Legendas koncertavo šiame renginyje, nemūvėjo kelnaičių ir vilkėjo suknele su tokiu aukštu skeltuku, kad fotografams ant raudonojo kilimo parodė ir intymiausią savo kūno vietelę.

Į nepatenkintųjų dėl D.Trumpo chorą įsiliejo net šiaip jau santūrus britų atlikėjas Stingas. Už gyvenimo nuopelnus apdovanojimą atsiėmęs atlikėjas užsiminė apie D.Trumpo ketinimus iš šalies išsiųsti daug nelegaliai joje gyvenančių atvykėlių ir neigiamą požiūrį į migrantus.

Populiaraus aktoriaus Roberto Downey jaunesniojo pristatytas dainininkas kalbėjo, jog JAV dvasia – atvira ir priimanti, o jį patį galima vadinti muzikiniu migrantu.

Pagerbė ir mirusią žvaigždę

Nuotaikos po rinkimų smarkiai nustelbė muziką, nors įdomių pasirodymų buvo.

Kitaip nei, pavyzdžiui, prestižinių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojus, šios ceremonijos laureatus renka ne kritikai ar muzikos verslo atstovai, o internetu balsuojantys žiūrovai.

Bene svarbiausią Metų atlikėjo ar atlikėjos titulą iškovojo 23-ejų amerikietė A.Grande, 2016-aisiais sužibėjusi jau trečiuoju albumu „Dangerous Woman“.

Net į trylika apdovanojimų pretendavęs Kanados reperis Drake’as ceremonijoje nekoncertavo, tačiau atvyko atsiimti keleto laimėtų prizų – tarp jų ir mėgstamiausio hiphopo atlikėjo.

Scenos veteranas Stingas sugrojo ir naujų kūrinių, ir žymiausių senų hitų popuri, o provokuojančio įvaizdžio atsikračiusi dainininkė Lady Gaga pasirodė basa, vilkėdama santūriai atrodantį juodą kostiumą.

Tačiau bene jautriausia vakaro akimirka buvo skirta šįmet balandį mirusiam JAV dainininkui Prince’ui. Jam buvo skirtas specialus apdovanojimas už dar 1984-aisiais sukurto filmo „Purpurinis lietus“, kuriame šis dainininkas ir vaidino, muziką.

Sunkiai tramdydama ašaras apdovanojimą atsiėmė Prince’o sesuo Tyka Nelson.

Pagrindinių apdovanojimų laimėtojai

Metų atlikėjas (-a) – Ariana Grande.

Metų naujas atlikėjas (-a) – Zaynas.

Mėgstamiausias pop- ar roko atlikėjas – Justinas Bieberis.

Mėgstamiausia pop- ar roko atlikėja – Selena Gomez.

Mėgstamiausia pop- ar roko grupė – „Twenty One Pilots“.

Mėgstamiausias pop- ar roko albumas – J.Bieberio „Purpose“.

Mėgstamiausia pop- ar roko daina – J.Bieberio „Love Yourself“.

Mėgstamiausias kantri atlikėjas – Blake’as Sheltonas.

Mėgstamiausia kantri atlikėja – Carrie Underwood.

Mėgstamiausias hiphopo atlikėjas (-a) – Drake’as.

Mėgstamiausias soulo ar ritmenbliuzo atlikėjas – Chrisas Brownas.

Mėgstamiausia soulo ar ritmenbliuzo atlikėja – Rihanna.

Mėgstamiausia alternatyvios muzikos grupė – „Twenty One Pilots“.

Mėgstamiausi elektroninės šokių muzikos atlikėjai – „The Chainsmokers“.

Metų vaizdo klipas – J.Bieberio „Sorry“.

Apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus – Stingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.