Į Vilnių atvykusios grupės DDT pageidavimai: nuo ikrų iki lietuviškos varškės

Vienoje didžiausių Vilniaus salių sekmadienį gros Rusijos roko veteranų grupė DDT, užpernai koncertavusi ir Kauno „Žalgirio“ arenoje.

DDT lyderis – dainininkas J.Ševčiukas.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
DDT lyderis – dainininkas J.Ševčiukas.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2016, 3:08 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:15 AM

Prieš 36 metus Ufos mieste susibūrusi grupė – vieni Rusijos roko scenos lyderių, jau ne sykį viešėję Lietuvoje.

Šį savaitgalį grupė gros Vilniaus koncertų salėje „Compensa“, kurioje pristatys geriausių savo dainų ir naujausio albumo „Prozračnyj“ dainas.

„Lietuvoje ši grupė turi ištikimų, pastovių gerbėjų būrį – kelis tūkstančius, kurie į koncertus ateina kiekvieną sykį“, – sakė koncertą rengiančios agentūros „Bravo Events“ vadovas Vaidas Zdancevičius.

21 albumą, kuriuose skamba dešimtys išgarsėjusių poetiškų kūrinių, įrašiusi grupė garsėja ne tik dėl muzikos, bet ir dėl ryškaus jos lyderio Jurijaus Ševčiuko elgesio.

Dar sovietmečiu jis atsisakė dainuoti valdžios palaimintų poetų eiles ir susidūrė su rimtomis kliūtimis grupės veiklai.

Už kritiškas eiles apie sovietinę sistemą dainininką ne kartą kamantinėjo KGB, kurį laiką grupė netgi buvo uždrausta Sovietų Sąjungoje.

Kruvinųjų sausio 13-osios įvykių metu rokeris eteryje atvirai kalbėjo apie sovietų valdžios kaltę, be užuolankų dėstyti nuomonės apie politiką J.Ševčiukas nevengia iki šiol.

Ypač plačiai nuskambėjo epizodas 2010-aisiais, kai menininkų susitikime su tuomečiu Rusijos premjeru Vladimiru Putinu dainininkas paklausė, ar protesto prieš valdžią mitingai šalyje ir toliau bus slopinami.

Politikas atkirto klausimu: „O koks jūsų vardas?“

Vėliau V.Putinas tikino, kad tikrai nežinojo, kas toks J.Ševčiukas, bet tai mažai tikėtina – tikriausiai politikas tiesiog norėjo išmušti rokerį iš vėžių.

Vėliau dainininko gerbėjai netgi rinko parašus, kad jis dalyvautų Rusijos prezidento rinkimuose, tačiau galiausiai pats J.Ševčiukas atsisakė tokių užmačių.

Tačiau apie politiką netyli ir toliau – 2014-aisiais pasmerkė Rusijos karinę invaziją į Ukrainą.

Vėliau rokeris teigė, kad dėl šio konflikto kaltos abi pusės.

Dar penktadienį į Vilnių atvykusi grupė atkeliavo su keliolika talkininkų.

„Labai sudėtinga techninė reikalo pusė – grupė atsivežė ir daug savo aparatūros, reikalvimai – kaip Vakarų muzikos žvaigždžių“, – sakė „Bravo events“ atstovė spaudai Goda Deksnytė.

Nustebino, o šiek tiek ir pralinksmino muzikantų pageidavimai maistui.

Pavyzdžiui, J.Ševčiukas pageidavo, kad viešbučio kambaryje jo iškart lauktų du litrai lietuviško kefyro, varškė ir grietinė.

Persirengimo kambariuose grupė pageidavo rasti šprotų, picos, mėsos ir sūrio užkandžių, vištienos pašteto, jūros gėrybės, šviežios žuvies, raudonųjų ikrų, kefyro, jogurto, vaisių, traškučių, brendžio, viskio, raudonojo vyno ir alaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.