Albumo apžvalga. „Wolfsome“ „Origin.412“

Dar prieš metus apie rokerius iš Kauno „Wolfsome“ beveik niekas nebuvo girdėjęs. Per 12 mėnesių jie spėjo laimėti ne vieną jaunų grupių konkursą, pagroti M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijos scenoje ir prasibrauti į kultinio britų TV šou „Top Gear“ garso takelį.

Grupė „Wolfsome“.<br>T.Bauro nuotr.
Grupė „Wolfsome“.<br>T.Bauro nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2016, 6:31 PM, atnaujinta Apr 16, 2017, 10:28 PM

Stulbinamas šuolis – bet šie jaunuoliai to verti. Tuo nesuabejos nė vienas, matęs jų koncertą. Scenoje jie – lyg apsėsti, koncertuojantys su tokia energija, lyg grotų didžiausiame stadione. Net tada, kai į koncertą ateina dvidešimt žmonių.

Būtent apie tuos stadionus jie tikriausiai ir svajoja, nors dar turbūt svajoja išrasti laiko mašiną ir nusikelti į septintąjį dešimtmetį – nes didžioji dalis „Wolfsome“ įkvėpimo, atrodo, yra būtent iš ten.

Kieti roko gitaros garsai, bliuzo intonacijos – tais neatmenamais laikais kažką panašaus darė legendiniai „The Who“ ir „Led Zeppelin“. „Wolfsome“ albume nerasite nieko, kas pasufleruotų, kad jis sukurtas XXI amžiuje. Panašiu receptu naudojasi garsūs australai „Wolfmother“ – galbūt jų ir šių lietuvių pavadinimai panašūs neatsitiktinai.

Charakteringas ir įsimenantis vokalisto Martyno Krasnovo balsas, galinga energija ir užsivedimas (ypač – dainoje „I Was Young“), o kartais – ir melancholija (baladėje „Home (When I'm With You)“. Viskas – kaip iš klasikinio roko vadovėlio. Net ir kai kurios rokeriškos tekstų klišės – pavyzdžiui, „Treasures“ su užuominomis apie „dar vieną naktį, dar vieną merginą viešbučio kambary“.

Stebėtis gal ir nereikia – romantiškos fantazijos apie bohemiškus šešiasdešimtuosius įkvepia jau ne pirmą rokerių kartą. Tačiau „Wolfsome“ išties džiugina – tiek skambesiu, tiek entuziazmu. Jei turite laiko pažinti tik vienai jaunai roko grupei iš Lietuvos, verta rinktis būtent šią.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Wolfsome“ vaizdo klipas „I Was Young“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.