Rolandas Kazlas ir „Toks koncertas“ sužavėjo Klaipėdą

Šeštadienį Klaipėdoje „Tokius koncertus“ pradėjo Rolandas Kazlas ir Pakeleiviai. Gruodžio 9 dieną „Toks koncertas“ vyks Kaune, 16 d – Vilniuje, 26 d. – Panevėžyje. Koncertuose R. Kazlas pristato pirmąjį savo albumą „Toks“.

Koncerto akimirkos.<br>D.Čėplos nuotr.
Koncerto akimirkos.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 10:43 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:54 AM

„Sudėjau į tas dainas daug, Pakeleiviai irgi labai prisidėjo. Atvykome ištirti, ar TOKS aš jums įdomus. Jūs būsite pirmieji teisėjai. Kadangi čia uostamiestis, tai mes ir atvykome apsiuostyti“, – į publiką kreipėsi jis.

„Eidami į „Tokį koncertą“ nerizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove“, – vos paskelbus apie jo pasirodymus arenose sakė R.Kazlas. Jau įvykus pirmam koncertui, teisybės dėlei, vertėtų pridurti: tačiau jūs rizikuojate išeiti gavę peno apmąstymams, nes R.Kazlas tuščiai nei dainuoti, nei kalbėti nemėgsta.

„Toks koncertas“ išskirtinis tuo, kad jame vertingos yra ne tik dainos, bet ir tarpai tarp jų. Ir tų tarpų publika laukia išsižiojusi, nes R.Kazlo gebėjimas gražiai ir įdomiai pasakoti yra neprilygstamas. Ar publika kvatojosi? Žinoma. Bet, gal nuskambės paradoksaliai, tačiau tai, ką žiūrovui nori pasakyti R. Kazlas, yra rimta.

„Tokio koncerto“ programoje – 19 kūrinių. Dalis jų – „Trenktas“, „Sapnai“, „W“, „Žydinti bobutė“ – jau žinomi klausytojams, kiti – mažiau girdėti. R.Kazlas drąsiai sako, kad nemoka nei groti, nei natų pažįsta ir net dainininku savęs nevadina – tiesiog aktoriumi, kuris dainuoja tokias dainas. Susirinkusieji Klaipėdoje vargu ar su tuo lengvai sutiktų. Kad ir ką R.Kazlas besakytų apie save, po „Tokių koncertų“ jis gerbėjų protuose taps šiek tiek daugiau dainininku nei buvo iki jų.

R.Kazlo dainos – apie tai, kas jam svarbu, dėl ko skauda, kas verčia rimtai susimąstyt arba atvirkščiai – garsiai nusijuokti.

Savo kūriniuose jis kalba ir apie šiuolaikinių technologijų poveikį asmenybei, apie kasdieninį iškreiptos realybės naujienų srautą. „Ar norite, kad grįžčiau į televiziją?“, – provokavo publiką jis. „Taip!“, – darniu choru klykė visa „Švyturio“ arena. „Tai, kad aš esu televizijoje. Filmuojuosi laidose „TV pagalba“ ir „24 valandos“. Tik gal su grimu jūs manęs neatpažįstate…“ – atsakė jis. Alegoriją suprasti nėra sunku.

R.Kazlo dainos emociškai labai skirtingos: nuo liūdesiu persmelktų, aktualijas nagrinėjančių iki romantiškų, komiškų ir linksmų. Tačiau, nė viena jų nėra beprasmė. Žodžių dėliojimas, kad tik rimuotųsi, R.Kazlui – svetimas. Galima drąsiai sakyti, kad tarp daugybės jo talentų – ir puikus dainų tekstų autorius.

Arenos erdvė leido aktoriui papildyti savo dainas vaizdu. Kiekvienas kūrinys buvo iliustruotas specialiai jam kurtomis vaizdo projekcijomis. Vaizdus joms rinko pats R.Kazlas. Ir kaip ir viskas Rolando kūryboje, tie vaizdai nebuvo atsitiktiniai, kiekvienas skrupulingai apgalvotas, siunčiantis žiūrovams savo žinutę. Kai kurie vaizdai – labai asmeniški, iš aktoriaus fotoalbumo. R. Kazlas itin vertina savo Pakeleivius – itin profesionalius muzikantus, kurie lydės jį visame „Tokių koncertų“ ture. Scenoje su aktoriumi yra: Andrius Daugirdas (bosinė gitara, vokalas), Jonė Dambrauskaitė (klavišiniai, vokalas), Audrius Piragis (gitara), Dainius Didžiulis (gitara), Laurynas Čekelis (klavišiniai, pučiamieji, vokalas), Žydrūnas Mockūnas (perkusija), Martynas Lukoševičius (mušamieji), Aušra Kiuraitė Svilainienė (pritariamasis vokalas), Dalia Babilaitė Abarė (pritariamasis vokalas). Trimitu grojo Petras Švatelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.