M. Kavaliauskas – apie naują savo projektą, „Euroviziją“ ir gandus dėl vestuvių

Šešių Lietuvos miestų žiūrovai šią žiemą galės mėgautis koncertais, kuriuose skambės garsiojo amerikiečių rokenrolo dainininko Elvio Presley repertuaras.

E.Presley dainas atliksiantis M.Kavaliauskas (nuotr.) jas mėgsta nuo mažens.<br>G.Bubliausko nuotr.
E.Presley dainas atliksiantis M.Kavaliauskas (nuotr.) jas mėgsta nuo mažens.<br>G.Bubliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 4, 2016, 8:47 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:46 AM

Parengti JAV muzikos legendos hitų programą pasišovė 25-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs Kauno bigbendas ir populiarus jaunas dainininkas, iš įvairių TV projektų gerai žinomas Martynas Kavaliauskas.

Koncerte „Elvis Presley Show“ skambės dvidešimt E.Presley išgarsintų kūrinių, kuriems specialiai sukurtos orkestruotės, dainininkas vilkės šeštąjį dešimtmetį primenančiais scenos kostiumais.

Keliaus ir į provinciją

Kiek netikėta, tačiau koncertai pirmiausia bus rengiami mažesniuose šalies miestuose – šventinės gastrolės prasidėjo Raseiniuose, vėliau aplankys ir Mažeikius, Šilutę, Tauragę, Uteną.

„Bus ir koncertų didmiesčiuose – šį mėnesį pasirodysime Klaipėdoje ir Šiauliuose, o vėliau ketiname surengti „Elvis Presley Show“ ir Kaune bei Vilniuje.

Nusprendėme nesilaikyti tos dabar paplitusios taisyklės, kad kokybiški gyvos muzikos projektai dažniausiai rengiami tik trijuose didžiausiuose miestuose.

Mažesnių miestų gyventojai irgi nusipelno tokių renginių, koncertų pasiūla juose nėra didelė.

Norėjome pasiūlyti jiems gerai praleisti laiką, net jeigu iš to daug ir neuždirbsime“, – sakė 24 metų dainininkas.

Duoklė jaunajam E.Presley

Kodėl būtent E.Presley? M.Kavaliauskas juokdamasis prisipažino, kad TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas jo potraukį prie rokenrolo karaliaus muzikos yra pavadinęs liguistu.

„Vaikystėje buvo laikotarpis, kai klausiausi tiktai Elvio dainų, nieko daugiau. Visas turėtas jo plokšteles išmokau atmintinai. Kai kilo mintis su Kauno bigbendu sukurti kokį nors projektą, kalba iškart pasisuko apie E.Presley. Tai buvo savaime suprantama“, – prisiminė Martynas.

E.Presley gerbėjai puikiai žino, kad jo karjerą galima skaidyti į du etapus – ankstyvąjį, kai energingas vaikinas klubų judesiais vedė Ameriką iš proto, ir vėlesnį, kai daugokai antsvorio priaugęs dainininkas Las Vegase traukė balades ir vilkėjo beprotiškus kostiumus su blizgučiais.

„Mūsų koncerte bus duoklė jaunajam Elviui, tiems laikams, kai jis buvo provokuojantis ir išties išskirtinis. Daug energijos ir tikro rokenrolo.

Specialiai šiems koncertams man pasiūti tą metą atspindintys drabužiai, stengsiuosi kiek įmanoma įsijausti į jo manieras, judesius. Bus ne tik muzika, kuri su bigbendu tikrai skambės didingai, bet ir šiek tiek presliškos choreografijos“, – žadėjo Martynas.

Vestuvėms nėra laiko

E.Presley dainų koncertai – tik vienas iš daugelio M.Kavaliauskui tenkančių iššūkių. Dainininkas vos spėja suktis.

TV projektų „Šok su manimi“ ir „Muzikinė kaukė“ laimėtojas šįmet tapo Anželikos Cholinos šokio teatro solistu ir atliko vieną pagrindinių vaidmenų jo spektaklyje „Otelas“, tapo ryškiausiu miuziklo „Rent“ personažu – Angelu.

Netrukus jis pradės repetuoti vaidmenį Kauno muzikinio teatro statomame miuzikle „Adamsų šeimynėlė“ – premjera laukia jau vasarį.

Dainininkas dar tikisi kitais metais rasti laiko ir įrašyti pirmąjį solinį albumą – visos jo dainos jau sukurtos.

Be to, reikia rasti laiko ir mokslams – metęs medicinos studijas, šiuo metu Martynas mokosi muzikos prodiusavimo Kauno Vytauto Didžiojo universitete.

Neseniai pasklidęs gandas apie artėjančias vestuves su dainininko vadybininke Rusne Jankauskyte kol kas ir lieka tik gandu.

„Net nėra laiko apie tai pagalvoti. Šiuo metu stengiuosi pasinaudoti visomis karjeros galimybėmis, kurios man siūlomos. O jų daug, ir tai smagu“, – atviravo M.Kavaliauskas.

„Eurovizijai“ nesako „ne“

Pernai dainininkas atstovavo Lietuvai konkurse „Slavianskij bazar“ Baltarusijoje, o užpernai dalyvavo atrankoje į „Euroviziją“.

Tada ji šiam dainininkui baigėsi skandalu - jis buvo pašalintas, kilus įtarimams dėl nesąžiningo balsavimo telefonu. Tačiau tai nereiškia, kad Martynas į didžiausią Europos dainų konkursą nebandys patekti ateityje.

„2017-aisiais – dar tikrai ne, bet vėliau turbūt pamėginsiu. Eisiu, kai galėsiu pasiruošti labai atsakingai ir turėsiu iki smulkmenų apgalvotą pasirodymą. Jei neturi ką parodyti, į šio konkurso atranką net neverta eiti“, – neabejojo M.Kavaliauskas.

M.Kavaliausko ir Kauno bigbendo koncertai „Elvis Presley Show“. Gruodžio 11 d. 17 val. Mažeikių kultūros centras. Gruodžio 13 d. 18 val. Utenos kultūros centras. Gruodžio 14 d. 18 val. Šiauliai, koncertų salė „Saulė“. Gruodžio 22 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salė. Gruodžio 28 d. 18 val. Šilutės kultūros centras. Sausio 19 d. 18 val. Tauragės kultūros rūmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.