Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Naujas aktoriaus Mariaus Repšio amplua: pradeda reperio karjerą

Marius Repšys (32 m.) jau spėjo pasižymėti teatro scenoje, televizijoje ir kine. Bet to, atrodo, jam negana – dabar atėjo metas ir muzikai.

M.Repšys (kairėje) ir V.Medineckas-Ironvytas šią savaitę pristatė klipą „Knygų mugė“.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Repšys (kairėje) ir V.Medineckas-Ironvytas šią savaitę pristatė klipą „Knygų mugė“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Dec 5, 2016, 2:13 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:35 AM

Iš mineralinio vandens reklamų, kino filmų „Redirected / Už Lietuvą!“, „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Gautas iškvietimas“, daugybės spektaklių ir TV projektų pažįstamam aktoriui ne sykį yra tekę vaidinti pašlemėką.

Toks jis yra ir naujame lietuviško hiphopo klipe „Knygų mugė“, kuris pristatytas lapkričio viduryje. Kartu su jau gerai žinomu reperiu Vytautu Medinecku-Ironvytu Marius šiame klipe girtuokliauja, vagia gėrimus iš parduotuvės, krečia ne visai legalias išdaigas, o galiausiai prišnerkštoje landynėje ištuština skrandį ant grindų.

„Svarbu kažką daryti, o ne skaityti“, – repuoja Marius ir Ironvytas, bet, žinoma, ženklu N-18 pažymėtą klipą ir dainą reikia suprasti atvirkščiai.

„Tos dainos tekstas turi dvigubą dugną. Jis parašytas su humoru, pagrindinė žinutė – raginimas, kad žmonės susimąstytų ir iš tikrųjų pradėtų skaityti knygas.

Juokingiausia, kad kasdienybėje nei aš, nei Vytautas nevartojame alkoholio. Filmavime buvo epizodas, kuriame reikėjo gerokai patraukti iš kakliuko. Maniau, kad ten vietoj degtinės bus vanduo. Buvo degtinė.

Ironvytas irgi taip išsidūrė. Nudegino gerklę kaip reikiant“, – kuriozišką istoriją pasakojo Marius.

Šalia klipo, kuriame, kaip pripažįsta dainos atlikėjai, pateikiama žalinga informacija, yra sumontuotas ir keliolikos minučių filmukas iš užkulisių.

Jis neseniai buvo parodytas pristatymo dalyviams, tačiau internete tikriausiai nepasirodys.

„Ten daug keiksmažodžių. Kažkaip pernelyg įsijautėme į vaidmenis. Perlenkėme lazdą, kvailiojome, bet žiūrint atrodo, kad tai nedaug skiriasi nuo mūsų tikrovės. Pamanėme – gal nereikia šito rodyti. Reputaciją susigadinti lengva“, – juokėsi aktorius.

Tiesa, klipo pristatyme viename Vilniaus sporto barų jį labiausiai nustebino ne kitomis akimis pamatyti vaizdai iš užkulisių, o fotografų blykstės, kurios akimirksniu nukrypo į užsukusią buvusią grupės „Naujos pupytės“ narę Vitą Pliadytę su nuteistu vyru Justu Jakučiu.

„Visi sujudo, o aš sutrikau ir nieko nesupratau. Visiškai nežinau, kas ji tokia, klausinėjau kitų“, – gūžtelėjo pečiais Marius.

Įsijausti į niekuo, išskyrus butelį, nesirūpinančio girtuoklio vaidmenį jam nebuvo labai sudėtinga. Kaip pasakoja Marius, paauglystėje tokių vaizdų matydavo neretai, o dabar irgi gyvena rajone, kuriame galima sutikti pakankamai žmonių, kokie rodomi klipe.

Vis dėlto labiau intriguoja ne klipe atliktas vaidmuo, o Mariaus muzikiniai užmojai – aktorius dainoje pats repuoja, kartu su Ironvytu parašė jos tekstą. Be to, tai ne pirmas jo įrašytas hiphopo kūrinys.

„Kol kas man tai pomėgis, nes rimčiau užsiimti nėra kada. O ateityje norėčiau surengti koncertų ir galbūt įrašyti albumą“, – šyptelėjo M.Repšys.

Hiphopo muzika jis susižavėjo būdamas vienuolikos ir jos nuolat klausosi iki šiol.

Sulaukęs aštuoniolikos pirmąsyk pats nusprendė repuoti. Įsirengė mažytę studiją, nusipirko muzikai kurti skirtų kompiuterinių programų.

Tuo metu įrašytos dainos neišliko, bet Marius dėl to nė kiek neliūdi.

„Jos tikrai buvo nekokios. Bandžiau repuoti, bet tada pasiklausiau, kaip repuoja kiti lietuviai. Ir nusprendžiau, kad gal geriau aš klausysiuosi, o ne pats repuosiu“, – kvatojosi Marius.

Viduje kirbėjęs noras vis dėlto niekur nedingo, ir po poros metų aktorius sulaukė progos jį įgyvendinti. Susibičiuliavęs su Ironvytu, kartą Marius užsiminė, kad kadaise irgi bandė tapti reperiu.

„Jis sako: kodėl ne, pabandyk parašyti tekstą ir darom. Taip atsirado daina „Peronai“, – pasakojo Marius.

Pernai su reperiais Ironvytu ir Deiwuzu įrašytas kūrinys sulaukė daug dėmesio – jo vaizdo klipas interneto platformoje „YouTube“ jau peržiūrėtas daugiau nei 1,1 milijono kartų.

Šią vasarą Marius ir pats išleido porą savo įrašytų kūrinių – „Komentuok drąsiai“ ir „Karališkas žaidimas“.

„Tai užtrunka ilgiau, nei tikėjausi. Kol pats nepabandai, to nesupranti. Atima daug laiko – reikia gerą tekstą sukurti, tada rasti, kas muziką parašys, kas ją įrašys, dar šimtą kartų perklausyti ir tobulinti, kol būsi patenkintas.

Turiu daugybę darbų, todėl rimtai tuo užsiimti kol kas nepavyksta. Tikiuosi, kad ateityje pavyks“, – svarstė Marius.

Savo kūrinius jis pasirašė Ipman GM slapyvardžiu. GM – angliško žodžio „grandmaster“, reiškiančio didmeistrį, santrumpa. Savotiška duoklė šachmatams, kurie yra didelė M.Repšio aistra ir įkvėpė kūrinį „Karališkas žaidimas“.

Taip pat – Rytų kovos menams, kuriais M.Repšys užsiima nuo vaikystės. Mat žymus šių menų didmeistris buvo Yipas Manas, mokęs legendinį aktorių Bruce’ą Lee. Mokytojo garbei ir skirta Mariaus slapyvardžio dalis „Ipman“.

„Man labai patinka B.Lee, bet pagalvojau, kas už jį dar kietesnis. Taip slapyvardis ir susidėliojo“, – pasakojo M.Repšys.

Tekstų dainoms jis jau prirašė pilną sąsiuvinį – kai anksčiau ar vėliau jie virs muzikos kūriniais, daug kas tikriausiai nustebs. Marius mano rašantis tekstus, smarkiai besiskiriančius nuo tų, kurie dažniausiai skamba lietuviškame hiphope.

„Jie tokie nepopuliarūs, ne plačiajai visuomenei skirti. Kitokie man tiesiog neišeina. Nesijaudinu dėl to, gal sava auditorija atsiras. Beje, mano parašytuose tekstuose nėra nė vieno keiksmažodžio.

Apie ką rašau? Esu parašęs apie samurajų, medį, psichiatrijos ligoninę, aktorių. Žmonai skirtą tekstą irgi esu parašęs“, – dėstė aktorius.

Jis jau turi idėjų ir savo koncertams, kurie taip pat būtų nestandartiniai. Pavyzdžiui, aktorius rimtu veidu pasakojo, kad vieną kūrinį galėtų nuo pradžios iki pabaigos surepuoti sėdėdamas špagatu.

„Mane kviečia vesti renginių – gal ateityje galėsiu ir parepuoti, ne tik žmones linksminti ir žaidimus rengti.

Gal Ironvytas kokio savo koncerto pakvies apšildyti. Apskritai, jei kas pakviestų kartu važiuoti koncertuoti, mielai sutikčiau.

Prieš porą metų teko vaidinti zombį „Anties“ koncertuose Lietuvos arenose. Labai patiko, nors po paskutinio koncerto Kaune man nuleido padangą. Naujųjų metų naktį. Bet vis tiek smagu buvo“, – džiaugėsi Marius.

Namie jis klausosi garsių užsienio reperių – nuo „Wu-Tang Clan“ ir „Onyx“ iki „Dope D.O.D.“ ir Immortal Technique.

Pats, tiesa, hiphopo vakarėliuose lankosi retai – tiesiog pritrūksta laiko.

Šiuo metu Marius darbų turi per akis: filmuojasi naujame LRT televizijos projekte „Lietuvos patriotai“, kuris bus rodomas po Naujųjų, vaidino tos pačios televizijos seriale „Laisvės kaina. Savanoriai“, daug dirba teatre.

Tačiau pademonstruoti savo repavimo sugebėjimus, atrodo, netrukus galės kur kas didesnei auditorijai.

Užkulisiuose patyliukais kalbama, kad „Knygų mugę“ Ironvytas ir Marius atliks kitų metų sausį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A.

„Atrodo, kad taip ir bus. Jau dabar to laukiu“, – prasitarė Marius.

Ironvyto ir M.Repšio klipas „Knygų mugė“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.