A. Kaušpėdas, L. Somovas ir Jazzu pristatė ypatingą naujieną

Prieš trejus metus „Lietuvos ryto“ surengto interviu metu susipažinę dainininkai Algirdas Kaušpėdas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu antradienį pristatė tai, į ką galiausiai išsirutuliojo ši pažintis.

L.Somovo, Jazzu ir „Anties“ plokštelės pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Somovo, Jazzu ir „Anties“ plokštelės pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 15:46, atnaujinta 2018-02-10 00:18

Vilniaus kavinėje „Q'Polo“ išpakuotas naujas lietuviškos muzikos leidinys – „paveikslinė“ vinilo plokštelė „Nauji metai“. Būtent čia buvo filmuojama ir dalis šio kūrinio vaizdo klipo.

Plokštelėje įrašytas vienas didžiausių pastarųjų kelerių metų hitų – grupės „Antis“, kurios vokalistas buvo A.Kaušpėdas, ir Leono Somovo ir Jazzu dueto įrašyta daina „Nauji metai“.

Dar 1987-aisiais pagal Gintaro Patacko eiles įrašyto „Anties“ kūrinio nauja versija buvo išleista 2014-ųjų pabaigoje.

Ji tapo stulbinamai populiari – dominavo interneto muzikos „topuose“, kūrinio klipas „YouTube“ peržiūrėtas beveik 4,7 milijono kartų.

Už šiuos skaičius, taip pat skaitmeninius kūrinio pardavimus daina antradienį paskelbta platininiu singlu – atlikėjams įteikti tai liudijantys apdovanojimai.

„Niekada nemaniau, kad „Anties“ daina taip išpopuliarės. Gal čia emigrantai prispaudė. Ačiū Leonui ir Justei, jūsų dėka ši daina išliks amžinai“, – šypsojosi A.Kaušpėdas.

Kūrinys gyvai skambėjo „Anties“ jubiliejaus koncertuose „Zombiai atrieda, atidunda“, kurie 2014-ųjų pabaigoje surengti didžiausiose Lietuvos arenose. Juose dalyvavo ir Jazzu.

Be to, šį kūrinį į savo koncertų programą įtraukė ir L.Somovo ir Jazzu duetas.

„Tai puikus eksperimentas, skirtingų kartų muzikantų darbas, kuriuo labai džiaugiuosi. Žinoma, ši daina skambės ir mūsų šventiniame ture per Lietuvos arenas šįmet. Nauji metai be „Naujų metų“ – niekaip“, – sakė Jazzu.

Į 45-ojo sukimosi greičio plokštelę, kurią puošia A.Kaušpėdo ir Jazzu nuotrauka, sudėti keturi kūriniai – „Nauji metai“, šio kūrinio „Sweet Euphony“ remiksas, grupės „Lemon Joy“ perdirbta „Anties“ daina „Muzika“ ir kūrinio „Žaislas“ „Public Erection“ remiksas (jo autorius – grupių „Naktinės personos“ ir „Electronic I“ narys, Daddy Was A Milkman bendražygis Vitas Vaičiulis).

Plokštelė išleista ribotu vos 249 egzempliorių tiražu.

„Galima pasidžiaugti, kad vakar paskelbta, jog pelnas už vinilo plokštelių pardavimą Didžiojoje Britanijoje pirmą sykį pralenkė pelną iš MP3 bylų pardavimo. Tad einame paskui pasaulines tendencijas“, – sakė plokštelės leidėjas Vaidas Stackevičius.

Nors „Antis“ išsiskirstė po paskutinių koncertų 2016-ųjų liepą, grupės kūryba ir toliau klausytojus pasiekia naujomis formomis ir leidiniais.

Po išsiskirstymo pristatytas grupės klipas „Duokit medalį“, o neseniai – ir kompaktinė plokštelė „Geriausios dainos II“, prie kurios pridėtas ir DVD su vaizdo klipais ir Trakų pilyje įvykusio grupės atsisveikinimo koncerto įrašu.

Ir tai dar tikrai nėra paskutinis leidinys – A.Kaušpėdas užsiminė, kad planuojama išleisti prieš keletą metų grupės pastatyto miuziklo „Zuikis Pleibojus“ vaizdo įrašą, taip pat – pirmą sykį vinilo plokštele išleisti seną grupės albumą „Ša!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.