Albumo apžvalga. „Black Water“ „Night Shift“

„Black Water“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
„Black Water“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 21:33, atnaujinta 2018-02-10 00:15

Lietuvių elektroninės muzikos duetas „Black Water“ dar pernai, kai buvo mažiau žinomas, pateko į didžiausio Baltijos šalių talentų festivalio „Tallinn Music Week“ programą. Prabėgus metams, dueto nariai Mantas Ažondenis ir Vaidotas Mikulka pristatė pirmąjį „pilnametražį“ albumą, liudijantį dar didesnes ambicijas.

„Naktinė pamaina“ (taip verčiamas albumo pavadinimas) yra ne tik užuomina į muzikantų kasdienybę – dienomis jie dirba kitus darbus, studijoje susirenka sutemus. Geresnio pavadinimo nesugalvosi ir dėl šių dvylikos kūrinių nuotaikos – nelabai ir įsivaizduotum, kad jie rašyti šviesiu paros metu.

Pirmasis kūrinys „Saddest Day“ – smarkiai apgaulingas. Švelnus, jaukiai slenkantis pro ausis, netgi vasariškas. O toliau – viskas kitaip. Minimalistiniam, dažnai – gana šaltam elektroniniam skambesiui sielą pardavę „Black Water“ kuria tamsią hipnozę. Kartais joje net sunku apčiupti melodiją – visas dėmesys čia ritmui ir nuotaikai.

Įsijautus „Night Shift“ kūriniai nuskraidina į keistas erdves. Pavyzdžiui, „Trains“ aidi grėsmingi garsai, tarsi atslenkantys iš kažkur toli, „In Real Time“ irgi pulsuoja neramiu ritmu. Iš pirmo žvilgsnio – kiek monotoniška, bet įsiklausius atsiskleidžia vis nauji išradingo skambesio sluoksniai. 

Efektais iškraipytas vokalas pasigirsta tik poroje šio albumo epizodų. Visa kita – elektroninių garsų kelionė, reikalaujanti susikaupimo, bet apdovanojanti tuos, kurie ras laiko prisėsti ir įsiklausyti.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Vaizdo klipas „Saddest Day“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.