„ba.“ surengė įspūdingą koncertą: „Tam ruošėmės ketverius metus“

Viena ryškiausių Lietuvos alternatyvios muzikos grupių „ba.“ ketvirtadienį simboliškai vainikavo savo sėkmingus metus.

„ba.“ koncerto nepraleido ir E.Jennings bei J.Jarutis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„ba.“ koncerto nepraleido ir E.Jennings bei J.Jarutis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 10:05 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:44 PM

Trijulė, kurios priešakyje – dainininkas, muzikos ir tekstų kūrėjas Benas Aleksandravičius, 2016-aisiais išleido skaitmeninį minialbumą „Saulės užtemimas“, daug pagyrų sulaukusį vaizdo klipą „Kūną palikai/Atsibudai“, netrukus ketina išleisti dar vieną minialbumą „Garsiai mąstau“, o tada abiejų dainas – ir vinilo plokštelėje.

Vien feisbuke grupę seka per 15 tūkstančių žmonių, festivaliuose ji prie scenų pritraukia dideles minias.

Nenuostabu, kad bilietai į Vilniau menų fabrike „Loftas“ ketvirtadienį surengtą koncertą buvo graibstomi iš anksto – koncerto dieną jų jau beveik nebuvo likę.

„Tiesiog negaliu patikėti, kas čia šiandien įvyks, – prieš didžiausią pačios grupės surengtą koncertą internete prisipažino B.Aleksandravičius. – Koncertui „Lofte“ ruošėmės visus ketverius savo gyvavimo metus. Tai – viena vietų, prie kurios reikia pribręsti, suaugti, žinoti ir būti tvirtai įsitikinus, jog esi vertas atsistoti ant tos scenos“.

Tiesa, internete buvo ir liūdinčių – grupei paskelbus, kad į koncertą bus galima patekti tik nuo aštuoniolikos, netrūko pasipiktinusių tokiu sprendimu.

Sausakimšoje salėje žiūrovus pasitiko erdvę visomis kryptimis efektingai skrodžiantys šviesos spinduliai, o apie devintą vakaro scenoje pasirodžiusi grupė buvo sutikta triukšmu ir spiegimu.

Energingas, lyg muzikos apsėstas B.Aleksandravičius su bendražygiais jai sugrojo vieną ilgiausių grupės koncertų – taškydamasis ir naujausiais kūriniais, ir pernai išleisto albumo „Rasti/Pasiklysti“ dainomis.

Pilnutėlė salė dūko, o balkone koncertą stebėjo „ba.“ kolegos – koncerto nepraleido „Freaks On Floor“ vokalistas Justinas Jarutis, Erica Jennings, „G & G Sindikato“ narys Artūras Matkevičius-Mamania, Kazimieras Likša ir kiti atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.