P. Meškėla dėl grupės „Queen“ buvo sumuštas, o E. Jennings ją matė gyvai

Vos po kelių dienų, gruodžio 13-ąją, Kaune į naujo šou „Queen“ simfonija ant ledo“ premjerą žiūrovus pakvies garsiausi Lietuvos čiuožėjai Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.

P.Meškėla ir E.Jennings neslepia susižavėjimo F.Mercury legenda.<br>Scanpix/AFP, R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
P.Meškėla ir E.Jennings neslepia susižavėjimo F.Mercury legenda.<br>Scanpix/AFP, R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2016, 5:52 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:31 PM

Čiuožėjai šįkart užsimojo padaryti tai, ko Lietuvoje nėra buvę – spektaklį ant ledo jie kurs kartu su būriu muzikantų ir dainininkų. Lietuviams jau pažįstami ir dar nematyti čiuožėjai ant ledo šoks pagal legendinės grupės „Queen“ muziką, atliekamą Povilo Meškėlos, Ericos Jennings, Jeronimo Miliaus, Girmantės Vaitkutės ir kitų vokalistų bei simfoninio orkestro „Vilniaus Sinfonietta“.

Artėjant „Queen“ simfonijos ant ledo“ premjerai, dainininkai sutiko pasidalinti savo mintimis apie legendinę grupę ir jos vokalistą Freddie Mercury, kuris šiemet būtų šventęs 70-ąjį gimtadienį.

Dėl „Queen“ plokštelės buvo sumuštas

Pirmąsyk „Queen“ muziką roko dainininkas P.Meškėla išgirdo būdamas aštuntoje klasėje – dovanų gautos plokštelės „A Night at the Opera“ jis klausydavosi iš tėvo gautu patefonu.

„Tai atrodė kaip stebuklas. Kartą nešiau tą plokštelę parodyti draugui ir prisikabino rajono „pižonai“, kurie bandė ją atimti. Pas draugą atėjau visas sudaužytas, bet su plokštele. Pasakiau, kad niekada jos neatiduosiu“, – prisiminė P.Meškėla.

„Apie „Queen“ muziką galima kalbėti, tačiau jos reikia klausytis, su „queenais“ reikia gyventi ir reikia juos išgirsti. Tai išgyventa ir išnešiota muzika, kuri yra geniali. Nors iš principo ji – paprasta, bet tos aranžuotės, tų vaikinų smegenys ir to laikotarpio dvasia padarė „Queen“ muziką legendine.

Kai F.Mercury pakvietė prisijungti prie grupės, jam buvo pasakyta – „Mes turime būti įžymūs“. Jis atsakė „Jūs būsite įžymūs, o aš būsiu legenda“. Taip ir nutiko, „Queen“ muzika yra jėga, skamba didingai ir suvienija šimtus tūkstančių žmonių“, – sako Povilas Meškėla.

Nors pats dainininkas, keliskart bandęs atsistoti ant pačiūžų, sako supratęs, kad jam šito nereikia, apie „Queen“ simfonijos ant ledo“ projektą jis sako: „Čia susirinko profesionalai, ne tie, kurie atėjo tiesiog pašokti ar padainuoti. Čia yra tie, kurie gyvena tuo, ką daro nuo vaikystės, čiuožėjai rodo puikų pavyzdį, kad niekada nereikia išduoti to, ką pradėjai.“

Klausosi kartu su vaikais

Dainininkė Erica Jennings – turbūt vienintelė tarp „Queen“ simfonijoje ant ledo“ pasirodysiančių atlikėjų, kuriai pavyko F.Mercury išgirsti gyvai. „Man nuo vaikystės patiko „Queen“, visada prisimenu, kaip pirmą kartą pamačiau F.Merury – jis buvo geriausias visų laikų dainininkas! Buvau gal šešerių, kai buvau „Queen“ koncerte Vemblio stadione – tai, kaip Freddie dainavo, kaip reagavo žmonės, buvo įspūdinga.

Tiesiog įsimylėjau. Gerokai vėliau nusipirkau to koncerto DVD ir dabar mes jį žiūrime kartu su vaikais,“ – sako Erica.

Užaugo su „Queen“ muzika

Klausydamiesi „Queen“ muzikos augo ne vienas „Queen“ simfonijos ant ledo“ dalyvis. Dainininkas Jeronimas Milius neslepia, kad jis, kaip roko muzikos atstovas, „Queen“ klausėsi nuo vaikystės: „Nebuvau tas, kuris mintinai žinojo visus kūrinius, bet tai labai melodinga muzika, viena tų, su kuriomis augau.

Labai smalsu, kaip mums pavyks viską – muziką ir šokius ant ledo – suderinti.“

Pats draugaujantis su pačiūžomis Jeronimas sako: „Reiks daug tikslumo, juk čiuožėjai viską apskaičiuoja sekundės tikslumu, ir mums, muzikantams tai bus nauja patirtis.“

Operos solistas Rafailas Karpis „Queen“ atrado per savo pirmąją muzikinę meilę – grupę „The Beatles“. „Esu visiškas bitlomanas, tačiau vėliau greta „The Beatles“ atsirado ir „Queen“, kurie yra sukūrę dainą Johnui Lennonui ir patys buvo „Bitlų“ fanais.

„Queen“ muzika turi labai daug teatrališkumo, toks ekspresyvus dainavimas, melodijos, harmonija – tai labai įdomi muzika, kurioje daug pasakiško skambesio.

„Queen“ simfonija ant ledo“ bus dviejų nuostabių menų sintezė, pasakiška muzika, skambanti gyvai, ir magiškas vaizdas, kurį sukuria čiuožėjai ant ledo“, – sako R. Karpis, dailųjį čiuožimą televizoriaus ekrane stebintis nuo 1992-ųjų, kai Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko dalyvavo Albervilio olimpinėse žiemos žaidynėse.

Dainininkui, „Lietuvos balso“ nugalėtojui Paulius Bagdanavičiui „Queen“ muzika buvo vaikystės etalonas: „Man tai buvo siekiamybė, sudainuoti taip, kaip dainavo Freddie Mercury. Jo dainavime ir muzikoje tiek charizmos, kad pasaulis dar ilgai apie jį nepamirš. Tikiu, kad ta aistra, kuri yra „Queen“ muzikoje, apims ne tik mus, čiuožėjus ir dainininkus, bet ir visus, kurie ateis pažiūrėti.“

Dainininkės Girmantės Vaitkutės teigimu: „Toks vokalistas ir kūrėjas kaip F.Mercury dar negimė ir nežinau ar kada begims. Jis – vienas tų, kuriems niekas niekada nesugebės prilygti.“ Mūzos Magdos slapyvardžiu žinoma vokalistė Marija Magdalena Šimkevič sako: „Queen“ klausausi visada, kai norisi pakylėtos nuotaikos, nes tai – stiprumas. F.Mercury – žmogus, kuris negailėjo savęs. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsirado toks projektas, kuriame apjungti tokie skirtingi dalykai.“

Grandiozinį šou „Queen“ simfonija ant ledo“ kauniečiai galės išvysti „Žalgirio“ arenoje – gruodžio 13 d., vilniečiai – „Siemens“ arenoje gruodžio 14 d., klaipėdiečiai – „Švyturio“ arenoje gruodžio 15 d., šiauliečiai – Šiaulių arenoje gruodžio 16 d., panevėžiečiai – „Cido“ arenoje gruodžio 17 d.

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje žiūrovai išvys Povilą Meškėlą, Jeronimą Milių, Ericą Jennings ir Girmantę Vaitkutę, Šiauliuose ir Panevėžyje greta merginų pasirodys Rafailas Karpis ir Paulius Bagdonavičius.

Bilietus į „Queen“ simfoniją ant ledo“ Kaune ir Klaipėdoje platina BILIETAI LT, Vilniuje ir Panevėžyje – TIKETA, Šiauliuose – TICKETMARKET.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.