Albumo apžvalga. Daddy Was A Milkman „Daydreaming“

„Girdėjau per radiją, oho, neįtariau, kad čia lietuvis“, – tokių komentarų apie Igną Pociūną (arba Daddy Was A Milkman) prisiskaityti feisbuke dar neseniai buvo galima į valias.

Daddy Was A Milkman.<br>E.Berruti nuotr.
Daddy Was A Milkman.<br>E.Berruti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-11 21:41, atnaujinta 2018-02-09 23:15

Dar prieš metus beveik niekam nežinomas vilnietis, ragavęs ir emigranto JAV duonos, tėra surengęs vos keletą koncertų, tačiau nuo jo dainos „Breathe In“ jau svaigsta tūkstančiai gerbėjų, o debiutinis albumas „Daydreaming“ vadinamas vienu svarbiausių šių metų popmuzikos leidinių Lietuvoje.

Tiems, kurie jau pamėgo „Breathe In“ ar kurią kitą Daddy Was A Milkman dainą, turbūt nudžiugins, kad visi dešimt kūrinių čia – būtent tokie. Daddy Was A Milkman turi gražų balsą, puikų svaigios melancholijos pojūtį ir rašo nekvailus angliškus tekstus, kas Lietuvoje yra šiokia tokia retenybė.

Ar dainuotų meilės eiles savo žmonai ir dėkotų už du auginamus vaikus („Tiny Little Love“), ar apie pavasario gaivą (tas pats ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje jau hitu tapęs „Breathe In“), Ignas tai daro ramiai ir švelniai – kažkuo primindamas Marką Palubenką, tik muzika – kitokia.

Subtilus elektroninis skambesys – tokia pati svarbi sudedamoji šios muzikos žavesio dalis, kaip ir balsas, melodijos ir tekstai. Už tą gražų dainų rūbą čia atsakingas Vitas Vaičiulis – grupės „Electronic I“ narys, grojantis ir su „Naktinėmis personomis“. Kad be jo šie kūriniai tikriausiai skambėtų visiškai kitaip, neslepia ir I.Pociūnas.

Albumo pristatymo koncertas parodė, kad šia muzika žavisi ne tik paauglės, po koncertų laukiančios eilėje nuotraukos ar autografo, bet ir trisdešimtmečiai, tikriausiai pasiilgę kažko tiesiog gražaus, tikro, nesunkiai suprantamo, bet nebanalaus. Kitaip tariant – popmuzikos, kuri būtų nekvaila ir neerzintų.

Atrodo visiškai paprasta užduotis, tačiau dėmesys, užgriuvęs Daddy Was A Milkman, įrodo, kad daugeliui kitų tai – neišsprendžiamas uždavinys. Kas yra jo konkurentai Lietuvoje? Kažką į tą pačią pusę daro nebent Leonas Somovas ir Jazzu. Žinoma, nuotaika kartais atrodo kiek per daug vienoda, o vienas skeptikas gana taikliai paklausė, ar Daddy Was A Milkman kada nors atsibunda.

Bet lietuviškame kontekste – tai neabejotinai gražus ir išsiskiriantis albumas. Net ir pieno baltumo viršeliu, ant kurio Daddy Was A Milkman nusprendė nieko neužrašyti. Nes tie, kuriems šios muzikos reikia, ją tikrai susiras ir be ryškių etikečių.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Daina „Read My Mind“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.