Albumo apžvalga. Stevenas Tyleris „We're All Somebody From Somewhere“

Sunku patikėti, bet daug mačiusio 68-erių JAV roko dainininko Steveno Tylerio gyvenime dar gali būti pirmųjų kartų. „Aerosmith“ vokalistas tik šįmet prisiruošė įrašyti debiutinį solinį albumą be grupės draugų – ir ne visai tokį, kokio buvo galima tikėtis.

Stevenas Tyleris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Stevenas Tyleris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 21:09, atnaujinta 2018-02-09 23:01

Pareiškęs, kad kantri stiliaus muzika yra „naujasis rokenrolas“, S.Tyleris savo klausytojus gerokai nustebino. Viena vertus, kantri ir bliuzo įtakos yra ir „Aerosmith“ kūryboje, bet tai, kas skamba šiame albume, atrodo gerokai „paminkštintas“ variantas.

Daugiau nei pusė albumo – ramūs, svajingi kūriniai, tokie kaip „It Ain't Easy“, kurie S.Tylerio repertuare atrodo tiesiog keistai. Atrodytų, viskas gerai – ir gera kantri muzikos žvaigždžių komanda surinkta, ir išraiškingas, prikimęs S.Tylerio balsas niekur nedingo, bet albumas skamba taip, lyg dainininkui prieš jo įrašus kažkas būtų nuleidęs litrą kraujo.

„Visagino country“ festivalio gerbėjams patiks, bet šiaip nemirtingas roko padūkėlis tokiame stiliuje atrodo pavargęs ir neįkvepiantis, o tai jam klaikiai netinka. Daug pasako tai, kad labiausiai įsimenantis albumo kūrinys – akustiniais instrumentais perdirbta „Aerosmith“ daina „Janie's Got A Gun“.

Būtų gerai, kad šis S.Tylerio eksperimentas ir liktų vienadienis nuotykis – su bičiuliais iš „Aerosmith“ šis dainininkas yra kur kas gyvybingesnis ir efektingesnis, kuo prieš porą metų Vilniaus „Siemens“ arenoje susirinkusi gerbėjų minia. Atrodo, taip ir bus – neseniai „Aerosmith“ paskelbė, kad 2016-aisiais vyks į atsisveikinimo turą. Bet turbūt jie tik juokauja. Kokie dar atsisveikinimai?

Įvertinimas – 6 iš 10.

S.Tylerio vaizdo klipas „Love Is Your Name“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?