Išgirskite: „Dogma“ ir „Mood Sellers“ suvienijo jėgas bendram kūriniui

Po beveik metų tylos su nauju kūriniu grįžta repo pankai „Dogma“. Ir grįžta šį kartą ne vieni, bet su savo gerais draugais „Mood Sellers“. Daina „Aš nesuprantu“ gimė dar ankstyvą pavasarį, bet tik dabar pasiekia klausytojų ausis.

„Dogma“ ir „Mood Sellers“ įrašė dainą kartu.<br>V.Dranginio nuotr.
„Dogma“ ir „Mood Sellers“ įrašė dainą kartu.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-15 15:05, atnaujinta 2018-02-09 22:26

„Galbūt šis kūrinys dar ilgai ilgai būtų gulėjęs kažkur kietajame diske, bet metų pabaiga įpareigoja pabaigti darbus, atiduoti skolas. Todėl mes su Kastetu pasitarę nutarėm ne tik paleisti į pasaulį šį kūrinį, bet ir šventiniu laikotarpiu pabaigti įrašinėti naują grupės pankroko EP.

Tikiuosi, jis pasirodys per artimiausius kelis mėnesius“ – pasakoja grupės pagrindinis kompozitorius ir gitaristas Donciavas–Donatas Juršėnas.

„Daina „Aš nesuprantu“ pasakoja kelias istorijos, bet esminė mintis apie vyro ir moters santykius ir amžinąsias problemas: vyrai niekada iki galo nesupras moterų. Vardan to jie gali leistis į avantiūras, karus, keliones aplink pasaulį, kad tik sugebėtų atsakyt į šį klausimą: „Ko nori moterys?“. Romantikos ar pinigų, beprotiškų nuotykių ar saugumo... Visa tai taip vargina, – juokiasi Kastetas–Kastytis Sarnickas. – Turbūt kievienam ateina tas momentas, kai tiesiog norisi trinktelt durimis ir pasileist vienam po pasaulį“.

Grupė „Dogma“, kurios branduolį sudaro Kastetas ir Donciavas, prieš metus išleido debiutinį albumą „‘92“, kurio pristatymo metu nemažą dalį kūrinių padėjo atlikti pučiamųjų grupe „Mood Sellers“.

Tai, kad jie save pristato kaip „orkestro pankus“, o grupė „Dogma“ save vadina „repo pankais“, ir paskatino suvienyti jėgas bendram kūriniui.

„Scenoje esam bendradarbiavę su „Liūdnais slibinais“, „Leon Somov & Jazzu“, „G & G Sindikatu“, estų repo vilkais „Goro Lana“. Iki bendrų įrašų nuėjom tik su estais „Goro Lana“ ir „Dogma“. Žodžiu, rimti reikalai tik su reperiais“, – pasakoja vienas „Mood Sellers“ įkūrėjų Gerbertas Doroninas Koltanas.

„Su „Dogma“ draugų santykis: ir pagrot, ir alaus paskui kartu atsigerti, ir aptarti paskutines muzikines aktualijas. Bendri kūriniai visada skatina tobulėti, nes mes instrumentinė grupė dėl to kiekvieną kartą grojant su vokalu reikia suprasti, kad jie yra frontmenai. O kūrinio „Aš nesuprantu“ pabaigoje visi mūsų grupės nariai prisidėjo prie dainavimo. Išties smagu turėti reikalų su „Dogma“ – patirtimi dalinosi „Mood Sellers“ suzafonu grojantis Lukas Pivoriūnas.

Daina „Aš nesuprantu“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.