Penktadienį – legendinės grupės „Katedra“ 30-mečio koncertas

Viena ilgiausiai gyvuojančių Lietuvos sunkiosios muzikos grupių „Katedra“ gruodžio 16 d. švęs savo 30-ąjį gimtadienį.

Grupė „Katedra“.<br>J.Kalinauskaitės nuotr.
Grupė „Katedra“.<br>J.Kalinauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 3:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:26 PM

Muzikantai ta proga sostinės klube „Metro“ (Pamėnkalnio g. 13) surengs šventinį koncertą, kurio metu skambės pirmosios kompozicijos, vėlyvoji kūryba bei laiko patikrinti hitai. Niekada nepataikavusi masėms, nesivaikiusi madų, o likusi ištikima pasirinktam muzikos stiliui, „Katedra“ kiekvieno koncerto metu garantuoja gero sunkiojo metalo dozę.

1986 metų pabaigoje susibūręs kolektyvas greitai buvo pastebėtas ne tik Lietuvoje bei tuometinėje Sovietų Sąjungoje, bet ir už jos ribų. Muzikantai dalyvavo kone visuose svarbiausiuose Atgimimo laikų festivaliuose, o grupės himnas „Mes jėga“ tapo netrukus papūsiančių permainų vėjų pranašu. Grupė ne kartą yra triumfavusi įvairiuose šalies „topuose“ bei tapusi tarptautinių festivalių laureatais.

Per 3 dešimtmečius „Katedra“ išleido 4 albumus, ne kartą koncertavo Suomijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Rusijoje ir iki šiol užsienio melomanų yra įvardijama kaip viena įdomiausių grupių „iš už Geležinės uždangos“.

„Katedra“ buvo pirmoji Lietuvos grupė, kurią pastebėjo bei jai pagyrimus žarstė įtakingiausias sunkiosios muzikos žurnalas „Metal Hammer“.

Šalia grupės įkūrėjo, gitaristo bei vokalisto Ričardo Laginausko scenoje šiandien yra vienas produktyviausių Lietuvos būgnininkų Salvijus Žeimys (dar grojantis grupėse „Skylė“, „Atalyja“) bei jaunosios kartos atstovas, bosistas Rimantas Budriūnas (sunkiosios muzikos mylėtojams pažįstamas iš grupės „Aistvara“ ir trumpai, bet ryškiai blykstelėjusio kolektyvo „Paralytic“ narys).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.