Kalėdiniame „Balkanaktyje“ – ispaniška fiesta ir staigmena „Baltic Balkan“ gerbėjams

Jau penktadienio vakarą sostinės „Perone“ vėl suskambės balkaniškos muzikos ritmai.
Jau penktadienio vakarą sostinės „Perone“ vėl suskambės balkaniškos muzikos ritmai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 12:26 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:15 PM

Energingieji „Baltic Balkan“ 2016-uosius užbaigs griausmingai. Naujas minialbumas, grupės kūrybą per aštuonerius metus apimantis kompaktinis diskas, tradicinis siautulingas „Balkanaktis“ ir nauji būsimų gastrolių planai – pasidžiaugti tikrai yra kuo.

Jau penktadienio vakarą sostinės „Perone“ vėl suskambės balkaniškos muzikos ritmai, o „Baltic Balkan“ čia pristatys ir naujus kūrinius iš vos prieš keletą dienų pasirodžiusio jų naujo, jau antro minialbumo „Balkantinnitus“.

Toks pavadinimas čia sugalvotas ne šiaip sau. Tai grupės nario Marulio naujadaras, sudurtinis žodžių „balkan“ ir „tinnitus“ junginys. „Tinnitus – tai klausos liga, kai ausyse ima ūžti nuo per didelio garso. Ausyse dūzgia ir po mūsų vakarėlių“, – šypsosi „Baltic Balkan“ narys.

„Balkantinnitus“ sudaro trys kūriniai: vienas jų išleistas kartu su prancūzų Tactical Groove Orbit, kitas – į japonišką leidimą papuolęs, su „Dubioza kelektviv“ įrašytas kūrinys, tai pat – praėjusiais metais su rumunais Fanfare Transylvania „Tansbalkan“ gimęs darbas.

„Baltic Balkan“ savo naują minialbumą dedikuoja gerai bičiulei, kovą su vėžiu pralaimėjusiai Kristinai Ukrinaitei. Dar prieš dvejus metus, kai grupės nariai koncertavo Paryžiuje, tuomet jie buvo apsistoję jos namuose. Simboliška, kad šis albumas taip pat neatsiejamas nuo Prancūzijos – jį išleido šalies įrašų kompaniją VLAD.

Tačiau be minialbumo grupė džiaugiausi ir dar vienu albumu. „Baltic Balkan“ pristato savo pirmąjį fiziniu pavidalu išleistą kompaktinį diską. Jame skamba visi kolektyvo kūriniai, kurių iš viso čia 11: 5 iš pirmojo, 2012 metais pasirodžiusio minialbumo „Katapulta“, 3 minėtieji iš „Balkantinnitus“ ir dar keli archyviniai, ankstyvosios grupės kūrybos darbai.

„Labai džiaugiamės nauju albumu. Kompaktinis diskas – tai lyg mūsų vizitinė kortelė. Ją patys vešimės koncertuodami užsienyje, o ir dovana sau ar draugui Kalėdoms graži“, – pasakojo Marulis.

Naują kompaktinį diską bus galima įsigyti jau penktadienį, Vilniaus klube „Peronas“. Čia drauge su „Baltic Balkan“ į sceną lips ir pagrindinis vakaro svečias iš Ispanijos Killmanjarto. Iš Segovijos, nedidelio miesto šalia Ispanijos sostinės Madrido, skleidžia, muzikuoja ir maišo stilius taip, kad kojos nori nenori ima šokti pačios. „Kailinių vakarėlyje neprireiks“, – žada organizatoriai patikindami, kad šokių aikštelėje bus tikrai karšta.

Rudens pabaigoje iš gastrolių saulėtoje Ispanijoje grįžę „Baltic Balkan“ jau dėlioja ir kitų metų planus. Sausio viduryje jų laukia pasirodymai itin mėgstamai Varšuvos ir Lodzės publikai, vėliau, vasario pradžioje, kolektyvas ketina aplankyti Belgiją.

Pastarojo vizito grupės nariai laukia su nekantrumu. Briuselyje, Gente programą ruošiantys muzikantai vyks groti ir į Antverpeną. Šis antras pagal dydį šalies miestas vienam iš trijulės narių – itin brangus. Čia ilgus metus gyveno jo senelis, todėl, kaip pats sako, bus įdomu aplankyti protėvių kraštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.