R. Kazlas sublizgėjo Vilniuje: „Tai didžiausias mano gyvenimo pokštas“

„Norėjau jus visus šiandien pakviesti į Vingio parką. Surengti nemokamą koncertą. Bet koncerto organizatoriai pasakė – ką tu? Pagalvojau – tikrai, slidu gali būti, eiti žiemą kažkur į mišką mieste“, – penktadienio vakarą su žiūrovais Vilniuje sveikinosi Rolandas Kazlas.

R.Kazlo koncerto akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kazlo koncerto akimirka.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-16 20:24, atnaujinta 2018-02-09 22:09

Populiarus aktorius „Siemens“ arenoje surengė koncertą, kuriame pristatė šį rudenį su grupe „Pakeleiviai“ įrašytą albumą „Toks“.

Jį pristatantis koncertų turas gruodžio pradžioje prasidėjo Klaipėdoje, vėliau keliavo į Kauną, penktadienį pasiekė Vilnių, o antrąją Kalėdų dieną vyks Panevėžyje.

Jo žygis per didžiausias arenas daug kam tapo staigmena, tačiau akivaizdu, kad nuojauta aktoriaus neapgavo – Vilniuje į jo koncertą susirinko maždaug penki tūkstančiai žiūrovų, kituose miestuose minios – irgi tūkstantinės.

„Ką jis veiks scenoje?“ – klausimas, kuris galėjo kilti daugeliui ne itin sekančių R.Kazlo kūrybos reikalus.

Tiems, kurie rečiau lankosi teatre, jis atmintyje išliko kaip puikių humoristinių TV personažų kūrėjas – bet darbų televizijoje yra atsižadėjęs prieš daugybę metų.

Panašu, kad tie vaidmenys R.Kazlui net įvarė šiokį tokį kompleksą – apie tai neprabilęs jis neištvėrė ir penktadienį.

Aktorius užsiminė, kad būtų pardavęs kur kas daugiau bilietų, jei reklamos klipe būtų minėjęs populiariausius savo kurtus TV personažus.

„Bet tai, ką sukūriau dvidešimt penkerių, trisdešimties, nebuvo geriausia. Kai kuriuos vaidmenukus sukūriau per dvi minutes – šlovė amžiams. Vaidmenims, kuriuos kūriau dvejus metus, šlovės – dvi minutės skystų aplodismentų“, – pripažino aktorius.

Užtat jau ne pirmus metus vyksta intriguojanti jo ekskursija į muziką – subūręs profesionalių muzikantų grupę (kurioje groja ir buvę „Volis“ bei „Relanium“ nariai), R.Kazlas atlieka kažką per vidurį tarp roko, kabareto ir dainuojamosios poezijos – su linksmais, ironiškais, o kartais ir gana liūdnais tekstais.

Ankstesniais metais į jo koncertus ne visiems pakako bilietų, todėl šįmet pasirinktos didesnės salės, kuriose R.Kazlas koncertuoja su ekranu ir specialiomis vaizdo projekcijomis.

Muzika? Vieną kūrinį R.Kazlas pristatė kaip „žvalinantį, AC/DC stiliaus“, bet šiaip jis ir pats nė neslepia – nėra dainininkas, tiesiog padainuoti nusprendęs aktorius, kurio, taip jau nutiko, daug kam norisi klausytis. Kartais – net ne savo dainas. Koncertui įsibėgėjus, Rolandas gerokai nustebino, sėdęs prie klavišinių ir sudainavęs kelis posmus Eltono Johno baladės „The One“, vėliau nustebino dar kartą – sukryžminęs „Pink Floyd“ dainą „High Hopes“ ir Antano Baranausko „Anykščių šilelį“.

Merūnui Vitulskiui ir Violetai Urmanai jo, kaip vokalisto, konkurencija tikrai nesukels bemiegių naktų. Bet daugeliui žiūrovų tikriausiai ne ką mažesnė priežastis ateiti buvo viltis, kad R.Kazlas ne tik dainuos, bet ir kitaip juos linksmins.

Gera žinia jiems – aktorius šiame koncerte tai ir daro. Tarp dainų skambantys monologai kartais užtrunka kone dešimt minučių, o juoko bangos per arenos tribūnas ritasi viena po kitos.

R.Kazlas juokavo daug – apie vyrus, moteris, seksą, žiniasklaidą (TV kanalai, anot jo, galėtų rodyti laidas „Gaminkime su chirurgu“ ir „Stilingiausias nabašnykas“), televizijos sveikinimų koncertų repertuarą, santuoką (kurios nereikia nutraukti, nes „nieko nėra maloniau, nei su tuo pačiu žmogumi muštis visą gyvenimą“). Apie populiarumą, liaudies dainas, Baracką Obamą, Donaldą Trumpą ir patį save – gimusį Molėtuose, bet visą gyvenimą svajojusį gyventi Vilniuje, kur buvo „gazuoto vandens automatai ir pirmasis pamatytas dangoraižis, televizijos bokštas“.

Jau koncerto pradžioje jis pasveikino išvakarėse 55-ąjį gimtadienį šventusį grupės bosistą Andrių Daugirdą ir įteikė jam taurę nuo „Lietuvos bosinės gitaros muzikos asociacijos“.

Po poros dainų žiūrovams spyrė futbolo kamuolį su visų grupės narių autografais – žiūrovai parteryje vos dėl jo nesusipešė.

Koncerto pabaigoje R.Kazlas skėlė ir ilgą monologą apie pabėgėlius, priminęs, kad apie juos rašė dar Žemaitė.

„Vingienė juk apie Katrę sakė – ta pajuodėlė“, – paskelbė aktorius.

Tada jis dar leptelėjo: „Visiems tikrai linkiu taikos ir namų. Bet jie čia atvažiuoja, tikisi pamatyti Versalį, o pamato Ruklą. Vokietijoje vienas toks sakė, kad jis ten atvažiavo gyventi, o ne dirbti. Tai va, mokykitės, lietuviai“. Minia suošė iš juoko.

Balansą tarp pokštų ir lyrikos radęs aktorius scenoje kartais atrodė pats nuoširdžiai nustebęs, kad jo koncertas išties vyksta vienoje didžiausių Lietuvos salių.

„Tie, kurie žino mano humorą, supras – tai, kur dabar esu, yra didžiausias mano gyvenimo pokštas“, – išsišiepęs prisipažino R.Kazlas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.