Albumo apžvalga. „Antis“ „Antis“ Trakų pilyje“

Liepos pradžioje Lietuvos roko veteranai „Antis“ Trakų pilyje baigė 32-ejus metus trukusią savo kelionę. Grupės atsisveikinimo koncerto įrašą dabar jau gali išgirsti visi norintys.

„Anties“ atsisveikinimo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
„Anties“ atsisveikinimo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 8:29 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:31 PM

Tai galima padaryti net dviem būdais – koncerto garso įrašas skaitmeniniu būdu išleistas internete, o jo vaizdo įrašas – DVD plokštelėje, kuri pridėta prie rinkinio „Geriausios dainos II“ (į jį sudėti kūriniai, įrašyti nuo „Anties“ sugrįžimo į sceną 2007-aisiais).

Koncertiniame albume -- beveik visi tą įsimintiną liepos vakarą pilies kieme skambėję kūriniai. Trūksta tik dėl jaudulio ne itin pavykusio operos grando Virgilijaus Noreikos pasirodymo ir Donato Montvydo su „Antimi“ atliktos „eurovizinės“ dainos „I've Been Waiting For This Night“, kuri, tiesą sakant, ir visiškai netiktų šio albumo kontekste.

Visa kita čia – gyvai atlikti geriausi „Anties“ kūriniai iš abiejų grupės laikotarpių, iki išsiskirstymo 1990-aisiais ir po atsikūrimo 2007-aisiais. 74 minutės Lietuvos roko istorijos, gerai žinomos daugeliui.

Nuo sovietinę biurokratiją pašiepiančios dainos „Alio, alio“ iki naujųjų „Anties“ laikų perliuko „Debesys“ (šią dainą, kaip ir kietai agresyvią „Žaislas“, čia sudainavo D.Montvydas). Nuo Atgimimo dvasią žadinusio himno „Lietuvos valstybė“ iki ironiškos dainos „Aš pasitaisysiu“, nuo nemirtingos „Kažkas atsitiko“ iki „Alyvų“, „Pokšto“ ir prieš porą metų naujai išgarsėjusios dainos „Nauji metai“ – paskutiniam skrydžiui „Antis“ pasiliko kone viską, ką turėjo geriausio.

Iki tol buvo pakankamai ženklų, kad „Ančiai“ artėjo metas atsisveikinti. Pats Algirdas Kaušpėdas pripažįsta, kad atlaikyti porą energingo koncerto valandų jam jau nebuvo lengva, be to, vis labiau skyrėsi grupės narių interesai. Nostalgijos kupinas vakaras Trakuose buvo puikus būdas pasakyti „sudie“, tačiau tame koncerte buvo ir šis tas, kas verčia sutrikti.

Paskutinė grupės daina, su V.Noreika ir D.Montvydu atlikta „Per amžius su Vyčiu už laisvą Tėvynę“, spinduliuoja įkvėpimu ir energija, kurios pastaruosius porą metų „Ančiai“ kartais trūkdavo. Galingas kūrinys, rodantis, kad „Antis“ dar turėjo neiššautų šovinių. Galbūt šis atsisveikinimas dar galėjo palaukti.

Įvertinimas – 8 iš 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.