Aras Vėberis prabilo apie laukiamą kūdikį: „Tai stebuklas“

„Aš apimtas euforijos“, – prisipažino „Naktinių personų“ narys Aras Vėberis, Kalėdas švęsiantis su plačia šypsena veide.

Beveik trejus metus draugaujantys A.Vėberis ir M.Kerbedytė greitai sūpuos kūdikį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Beveik trejus metus draugaujantys A.Vėberis ir M.Kerbedytė greitai sūpuos kūdikį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 23, 2016, 1:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:04 PM

Populiarios grupės muzikantas kitą savaitę du sykius žengs į didžiausių Lietuvos arenų sceną – „Naktinės personos“ ten surengs ypatingus koncertus „DePe Show“.

Be to, 46-erių muzikantą šildo mintys apie dar svarbesnį gyvenimo įvykį. Iki šiol šia tema neatviravęs Aras „Lietuvos rytui“ prasitarė – vasario pradžioje jis susilauks trečio vaiko.

Meilės istorija – spalvinga

„Galiu pasigirti – susilauksime sūnaus, tai turėtų nutikti prieš Valentino dieną. Jau ir vardą esame išrinkę, bet kol kas jį gal pasilaikysime sau“, – džiaugėsi A.Vėberis.

Muzikantas sūnaus susilauks su mylimąja Martyna Kerbedyte.

Šios poros istorija – gana spalvinga. Likimas kartais vaikšto netikėtais keliais. Mat Martyną Aras pažįsta kone 20 metų.

„Dar būdama moksleivė ji buvo viena aktyviausių „Naktinių personų“ gerbėjų. Nežinau, ar tokia tebėra, – juokėsi Aras. – Bet ji buvo iš to būrelio žmonių, kuris itin dažnai lankėsi koncertuose, su kuriais po jų mielai pabendraudavome.“

Tada niekas to nė nebūtų įsivaizdavęs, bet Aro ir Martynos jausmai įsiliepsnojo 2014-aisiais.

„Draugystę skaičiuojame nuo tų metų Valentino dienos“, – šypsojosi „Naktinių personų“ narys. Šių metų birželio 1-ąją jis sužinojo, kad Martyna laukiasi, tą pačią savaitę atšventė mylimosios trisdešimtąjį gimtadienį.

„Kaip reaguoju? Tai nuostabu, stebuklas, nors ir ne kalėdinis, nes tą džiugią žinią nešiojuosi jau pusmetį.

Nerimo nėra, dėl nėštumo viskas gerai, nėra komplikacijų.

Martynai, žinoma, gal kiek neramiau, juk jai tai – pirmas sykis“, – svarstė muzikantas.

Vakarėliai nebedomina

Dukart išsituokęs A.Vėberis iš ankstesnių santuokų turi du vaikus – 21-erių sūnų Pijų ir 17-metę dukterį Mariją, kurios susilaukė su žinomu modeliu ir dizainere Renata Mikailionyte.

Abiem savo vaikais Aras džiaugiasi ir didžiuojasi, o sūnus jau įsisuko ir į pramogų pasaulį.

Operatorius ir režisierius P.Vėberis pagarsėjo bendradarbiavimu su klipų kūrėjais „Vilnius Temperature“, o šiuo metu dažnai keliauja per pasaulį bendradarbiaudamas su elektroninės muzikos žvaigžde Ten Walls.

„Jis svajoja sukurti ilgo metražo filmą. Labai trokštu, kad ji išsipildytų“, – sakė A.Vėberis.

Nors jau pasklido gandai apie trečiąją santuoką, nuo šių klausimų Aras švelniai išsisuko: „Apie tai bus galima pakalbėti vėliau.“

Ar kūdikio laukimas pakeitė jo gyvenimo ritmą? Aras sako, kad ir be to pastaruoju metu yra tapęs namisėda.

Metų pradžioje jis turėjo nemalonumų su policija – už tai, kad vairavo neblaivus, dvejus metus neteko teisės sėsti prie vairo.

Tačiau šis incidentas, anot Aro, neatspindi jo kasdienybės.

„Tikrai nesu vakarėlių liūtas. Visi tie pasilinksminimai, vakarėliai man atsibodo. Mane sunku iškrapštyti iš namų – nebent į gerą koncertą“, – kalbėjo „Naktinių personų“ narys.

Atliks garsiųjų britų dainas

Kitą savaitę jo laukia du išskirtiniai pasirodymai – gruodžio 26-ąją Vilniaus „Siemens“, o 28-ąją – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje grupė surengs koncertus „DePe Show“.

Jų idėja, pasiūlyta koncertų rengėjų, buvo kiek netikėta net ištikimiausiems „Naktinių personų“ gerbėjams.

Mat šiuose koncertuose grupė atliks ne savo, o kultinio britų elektroninės muzikos kolektyvo „Depeche Mode“ dainas.

„Tiek aš, tiek mūsų grupės dainininkas Alanas Chošnau esame šios grupės gerbėjai.

Aš „Depeche Mode“ koncertuose lankiausi penkis kartus – taip pat ir Helsinkyje bei Londone. Pirmą sykį nukeliavau tada, kai apie jų pasirodymus Lietuvoje dar nebuvo jokių kalbų“, – pasakojo A.Vėberis.

Jis pabrėžė – šiuose koncertuose „Naktinės personos“ nesistengs kopijuoti „Depeche Mode“ skambesio.

„Pirma, tai būtų neįmanoma, antra – o kam? Tada galima tiesiog nukeliauti į „Depeche Mode“ koncertą.

Pusę metų dirbome ir interpretavome šią muziką savaip. Skambės visiems žinomi hitai – „Enjoy The Silence“, „World In My Eyes“, „Personal Jesus“ ir kiti. Bet jie skambės taip, kaip juos įsivaizduoja ir supranta „Naktinės personos“.

Mes esame labai patenkinti rezultatu – dainų tikrai nesugadinome. Jei taip nuspręs ir koncertuose apsilankę žmonės, būsime dar laimingesni“, – sakė A.Vėberis.

Ar šiuose koncertuose galima tikėtis ir „Naktinių personų“ dainų? Aras nusišypsojo – tai nėra suplanuota, bet, jei publika norės, visko gali būti. Juolab – švenčiant Kalėdas.

Planuoja albumą ir knygas

2017-ieji muzikantui turėtų būti gražūs ir šviesūs. Ir ne tik dėl laukiančių tėvystės džiaugsmų.

Aras tvirtino, kad „Naktinėms personoms“ šis laikotarpis – itin sėkmingas, grupė koncertuoja kelis sykius per mėnesį, o gruodį vos spėja lakstyti iš vieno renginio į kitą.

Per šiuos metus ji pristatė porą naujų kūrinių – „Saulės kraujas“ ir „Gerumu gerumu“. Kitais metais, tikisi Aras, grupė pagaliau prisiruoš įrašyti naują albumą – jis pasirodytų po net 17 metų pertraukos.

Negana to, Aro galvoje sukasi mintys apie net dvi knygas.

Leidėjai jį ragina parašyti ir išleisti atsiminimų knygą – A.Vėberis jau buvo pradėjęs tai daryti, tačiau sugedo kompiuteris ir visas nuveiktas darbas nuėjo niekais.

Dabar jis vėl dėlioja pasakojimus apie savo muzikinę karjerą ir Lietuvos muzikos pasaulį – nėra užsibrėžęs, kada parašys šią knygą, tačiau nusiteikęs būtinai tai padaryti.

„Be to, viena leidykla siūlo išleisti mano eilėraščių knygą. Pagalvojau, kad knyga su dainų tekstais nebūtų reikalinga – dainas ir taip daug kas žino.

Bet stalčiuose radau sąsiuvinius su nepanaudotais tekstais – mėgstu juos rašyti ranka, o ne kompiuteriu. Yra daug eilių, kurių niekas negirdėjo. Juk, pavyzdžiui, vien mūsų dainai „Pasaulis toks yra“ esu parašęs septynis teksto variantus.

Žiūrėsime, gal tokia knyga ir pasirodys“, – užsiminė Aras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.