Albumo apžvalga. „Royce“ „Black Lights“

„Royce“.<br>„Sivakoff Photography“ nuotr.
„Royce“.<br>„Sivakoff Photography“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 5:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:06 PM

Kaip ir vilniečiai „Cultor“, Klaipėdos grupė „Royce“ įkvėpimo semiasi iš britų „Depeche Mode“. Porą metų netgi rengė koncertus, kuriuose grojo būtent „depešų“ dainas, tačiau šįmet subrendo ir debiutiniam savos kūrybos albumui.

Tiesa, jei „Cultor“ labiau orientuojasi į 25 metų senumo „Depeche Mode“ skambesį, „Royce“ artimesni dabartiniams šių britų muzikiniams žaidimams – tamsiems, kaip šio albumo viršelis, melancholiškiems, kartais – net kiek agresyviems (kaip dainoje „Dead End“).

Pati grupė savo muziką vadina alternatyviu elektroniniu roku. „Elektroninis“ čia – esminis žodis. Nors pasigirsta ir gitaros, o gražioje baladėje „Insider“ vokalisto Iljos Gun balsą įrėmina fortepijono garsai, didžioji dalis muzikos įrašyta „negyvais“ instrumentais.

Angliškai dainuojantys „Royce“ kartais kiek primena tų pačių „depešų“ įkvėptus vokiečius „Camouflage“. Tačiau, kitaip nei minėti „Cultor“, sugeba ir nutolti nuo savo dievukų įtakos – čia tikrai yra bent keletas kūrinių, kuriuose klaipėdiečiai įrodo ieškantys ir sugebantys rasti savitą skambesį. Kuris, beje, turėtų patikti ir tiems, kurie klausosi, pavyzdžiui, vienos populiariausių Lietuvos elektroninės popmuzikos grupių „Beissoul & Einius“.

Tamsiai romantiškus tekstus dainuojančio vokalisto balsas – vienas stipriausių „Royce“ ginklų. Išraiškingas, žemas, gilus, sodrus, įtraukiantis. Silpniausia vieta? Melodijos. Jei dainą „Coming Home“ norisi niūniuoti po pirmos perklausos, kartais „Royce“ atrodo pernelyg susitelkę į manieras ir pamiršę parašyti bent kiek įsimenantį priedainį.

Ne, „Black Lightsmuzika dar nėra tai, dėl ko šie pajūrio muzikantai galėtų Lietuvoje (pradžiai)išsiveržti į populiarumo aukštumas, tačiau kaip debiutui neblogai – ambicingas įrašas, skatinantis sekti, ką ateityje dar nuveiks šie veikėjai iš pajūrio.

Įvertinimas – 7 iš 10.

„Royce“ daina „Insider“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.