Po sėkmingo koncerto „Žalgirio“ arenoje Neda prabilo apie naujus planus

Gruodžio 27-ąją būriai žmonių plūdo į Kauno „Žalgirio“ areną, kurioje išskirtinį gyvo garso koncertą „(Ne)eilinė diena rojuje“ dovanojo viena talentingiausių Lietuvos muzikančių Neda Malūnavičiūtė.

Kaune įvyko dainininkės Nedos Malūnavičiūtės koncertas.<br>D.Čėplos nuotr.
Kaune įvyko dainininkės Nedos Malūnavičiūtės koncertas.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 9:43 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:12 PM

Koncerte skambėjo žmonių pamilti ir pasiilgti populiariosios muzikos perlai. Ilgą laiką kalbėję apie vienetinį pasirodymą projekto organizatoriai bei pati dainininkė neslepia, kad klausytojų parodytas pripažinimas skatina šią programą puoselėti ir kelia norą pristatyti daugiau Lietuvos miestų.

Šventiniame koncerte dainininkė pasirodė ir išskirtinę muzikinę kokybę kūrė jėgas vienydama su kameriniu orkestru bei vienais geriausių Lietuvos muzikantų: gitaristais Tomu Varnagiriu bei Robertu Semeniuku, trombonininku, aranžuočių autoriumi Jievaru Jasinskiu, saksofonininku Remigijumi Rančiu, trimitininku Mindaugu Vadokliu, būgnininku Jonu Lengvinu, pianistu Tomu Dičiūnu, perkusininku Artūru Pranskūnu bei daugeliu kitų. Keletą kūrinių Neda įamžino drauge su aktoriumi, muzikantu, ilgamečiu scenos bičiuliu Olegu Ditkovskiu.

Nors šventiniame pasirodyme grotos prieš penketą ir daugiau metų skambėjusios populiariosios muzikos dainos, koncerte jos suspindo naujomis muzikinėmis spalvomis.

Klausytojai koncerto metu išgirdo ne vieną smarkiai atnaujintą populiariosios muzikos hitų aranžuotę, kurias pasirodymui parengė talentingas ir perspektyvus kompozitorius Jievaras Jasinskis. Populiariosios muzikos programa atsiskleidė spalvingesniame instrumentų spektre, joje netrūko improvizacijos elementų.

Prieš koncertą atlikėja neslėpė, kad sprendimą surengti tokio masto koncertą ilgai lydėjo svyravimai. Regis, milžiniškos sėkmės sulaukęs koncertas dvejones išsklaidė.

„Aš labai bijojau didelės erdvės. Tai buvo pagrindinis baimės faktorius. Tai, ką aš darau ant scenos, retsykiais reikalauja labai stipraus susikaupimo, o didelėje erdvėje tai padaryti nelengva.

Mano kolega Olegas Ditkovskis pasakė, kad nesvarbu, kokia būtų erdvė, kokia joje skambėtų muzika... Jei yra geras įgarsinimas, komfortą pajaučia tiek muzikantai, tiek klausytojai, visa problema išsprendžiama. Garso komanda padirbėjo puikiai, ačiū jiems, koncertas pavyko ir dvejonės buvo išsklaidytos“, – kalbėjo Neda Malūnavičiūtė.

Pasirodyme skambėjo kompozitorių Andriaus Borisevičiaus, Audriaus Balsevičiaus, Žeraldo Povilaičio, Andriaus Kulikausko, Jaroslavo Cechanovičiaus dainos. Koncertą puošė tiek lyriški, svajingi, subtilūs, tiek energingo siautulio, improvizacinių momentų kupini kūriniai. Koncertą atlikėja pradėjo viena populiariausių savo dainų „Eilinė diena rojuj“, kurią nuo pirmųjų akordų traukė kone visa, kelis tūkstančius klausytojų subūrusi salė.

Publika su Neda taip pat drauge dainavo ir gausiomis ovacijomis palydėjo dainas „Šalia“, „Pasaka“, „Atvirukas“, „Ašara“, „Pasakų šalis“, „Laiškas“, „Mėlyna saulė“, „Sena nauja pasaka“, „Pusė valandos“ bei daugelį kitų. Į ritmingą siautulį bei muzikantų improvizacijų sūkurį įtraukė energingos dainos „Din-Dan“, „Disco-Schmisko“, „Back in Business“, „Veža“. Kūrinius „Jeigu Tu gali“, „Žingsniai nebe tie“ bei „Į Tave“ dainininkė atliko drauge su aktoriumi ir muzikantu Olegu Ditkovskiu.

Nepaprastą atmosferą taip pat kūrė skoningos vizualizacijos. Dainininkė džiaugėsi, kad koncerte viskas susiklostė taip, kaip norėta. Jame nebuvo kičo, neskoningų mirgėjimų, blizgučių ir milžiniškų kalėdinių eglių.

„Didelėje erdvėje buvo sukurta kamerinė aplinka. Juodumas ir mažai blizgesio labai tiko mano atliktai muzikai. Juoda scena man padėjo ir tikrai nereikėjo jokių fejerverkų ir sprogimų. Viskas pasiteisino. Aš ir norėjau, kad viskas atrodytų būtent taip“, – mintimis dalijosi dainininkė.

Pasirodymą taip pat puošė nuoširdus atlikėjos bendravimas. Kiekvieną dainą lydėjo trumpa, jos atsiradimą pristačiusi istorija, o dainininkė nuolat rūpinosi tiek scenoje grojusiais muzikantais, tiek susirinkusiais žiūrovais, dalijosi jausmais ir nueitu kūrybos keliu.

Koncerto pabaigoje dainininkė visiems linkėjo daugiau optimizmo, švelniai skatino pradėti daryti gražius darbus, kurie padės pasveikti sergančiai Lietuvai ir nebeleis išvykti žmonėms. Neda taip pat ragino nustoti smerkti, teisti ir į viską žiūrėti šviesiau.

Iš karto po koncerto internetinė erdvė sumirgėjo nuo daugybės jaukių, pagyrimų bei padėkos žodžių kupinų atsiliepimų.

Žmonių šiluma pripildė ir Kauno „Žalgirio“ areną; tai įrodo gausūs plojimai bei dainavimas drauge. Finalinę dainą „Pasaka“ publika drauge skandavo net kelis kartus.

Pasak Nedos Malūnavičiūtės, arenoje buvo jaučiama pozityvi klausytojų energija bei palaikymas.

„Galima sakyti, kad žmonių energija padėjo pamiršti nuovargį bei padaryti šventę ne tik sau, bet ir klausytojams. Tai be galo geras jausmas.

Man pavyko padaryti šventę, nors ir nebuvo koncertinio turo, šimtų tūkstančių žiūrovų. Svarbiausia, kad į koncertą atėjo dalis žmonių, kuriems to reikėjo, o man reikėjo jų. Mes apsikeitėme geromis energijomis, o žmonės pasakė, kad aš prisibeldžiau iki jų širdžių. Tai man didžiausia dovana“, – džiaugsmo neslėpė dainininkė.

Matyti, kad būtent klausytojų pripažinimas dainininkei yra didžiausias įvertinimas.

„Atsiliepimų gausa ir labai šilti žodžiai mane pakylėjo. Aš esu labai laiminga. Atėjo jausmas, kad rizika pasiteisino ir gerai, kad aš ryžausi šiam koncertui. Gerai, kad nesidėjau kažkokių kaukių ir buvau savimi. Viską dariau nuoširdžiai ir publika tai suprato, priėmė, o tai man yra pats didžiausias įvertinimas, motyvacija judėti į priekį ir patvirtinimas, kad einu teisingu keliu“, – mintimis po koncerto dalijosi Neda.

Koncerto organizatorius, „Auksinių Renginių“ vadovas Pavelas Žemoitinas teigia, kad koncertą taip pat vertina labai teigiamai, kadangi buvo išpildyti visi kelti lūkesčiai.

„Koncertas tikrai pavyko. Jis buvo profesionalus, nes visas jėgas atidavė tiek orkestras, tiek muzikantai, tiek, žinoma, Neda. Manau, jos jauseną bei nuoširdumą parodė tiek jos dainavimas, tiek kūno kalba. Per beveik dvejus veiklos metus pirmą kartą išėjau į salę ramiai paklausyti koncerto. Kai kuriais momentais jaučiausi lyg dalyvaučiau užsienio žvaigždžių koncerte“, – sakė Pavelas Žemoitinas.

Krūva teigiamų atsiliepimų, padėkos žodžių ir net klausimai, kada bus surengtas kitas pasirodymas, koncerto organizatorius bei dainininkę skatina nesustoti ir mąstyti apie tolesnius darbus.

„Aš pati labai norėčiau dar ne kartą pasirodyti su šia programa ir tikiuosi, kad bus žmonių, kurie palaikys šios muzikinės programos gyvavimą. Tikrai norėčiau surengti koncertus tiek Klaipėdoje, tiek Šiauliuose, tiek Vilniuje. Laikas parodys, kaip viskas susiklostys“, – svarstė dainininkė.

Muzikantei antrino ir koncerto organizatorius Pavelas Žemoitinas.

„Manau, kad tikrai galima tikėtis naujų šio koncerto pasirodymų. Negaliu 100% teigti, kad taip nutiks, tačiau aš labai norėčiau šią programą parodyti dar ne viename Lietuvos mieste. Po koncerto pasirodžiusių gražių įvertinimų, teigiamų atgarsių jaučiu poreikį pakartoti šį pasirodymą“, – kalbėjo Pavelas Žemoitinas.

Abejonių beveik nėra. Neda dar tikrai pasirodys atlikdama populiariosios muzikos programą. Nuo gerbėjų meilės ir pripažinimo neįmanoma nusisukti. Populiariosios muzikos koncertų dar tikrai bus – ir tikriausiai dar ne kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.