Nuo ABBA iki Džordanos: kaip sutikti Naujuosius kviečia Lietuvos arenos?

Paskutinį metų vakarą šventinę programą siūlo daugybė pasilinksminimo įstaigų, teatrų, koncertų salių ir net muziejų, tačiau kai kuriose jų švenčiančių bus daugiau nei kitur.

Šiauliečius Naujųjų metų proga sveikins Dž.Butkutė, gruodžio 31-ąją dainuosianti didžiausioje miesto salėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiauliečius Naujųjų metų proga sveikins Dž.Butkutė, gruodžio 31-ąją dainuosianti didžiausioje miesto salėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 31, 2016, 3:07 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:00 PM

Viešbučiams, kavinėms, restoranams, klubams, koncertų salėms Naujųjų sutiktuvės – itin svarbi proga užsidirbti.

Nuo džiazo vakarų iki diskotekų, nuo teatro spektaklių iki gurmaniškų vakarienių – švęsti Naujuosius ne namie Lietuvoje tikrai yra kur.

Neatsilieka ir didžiosios Lietuvos renginių salės.

Iš penkių didžiausių Lietuvos arenų paskutinį vakarą apsilankyti nekvies tik viena – Panevėžio „Cido“ arena.

„Lietuvos rytas“ pasižvalgė, kaip pasilinksminti paskutinį metų vakarą siūloma kitose keturiose.

Vilniuje – žvaigždžių paradas

Vilniaus „Siemens“ arena gruodžio 31-ąją siūlo pasimėgauti garsių Lietuvos atlikėjų balsais ir gerai žinomomis melodijomis.

Čia bus surengtas koncertas „Gražiausia filmų muzika“, kuriame su Vytauto Lukočiaus diriguojamu orkestru „Vilnius sinfonietta“ šalies scenos žvaigždės dainuos kūrinius iš gerai žinomų kino juostų.

Metų pabaigtuvių koncertai, kuriuose groja simfoninis orkestras, pamažu tampa „Siemens“ arenos tradicija. Šįkart pasirinktą kino temą atspindės populiarūs kūriniai iš filmų „Titanikas“, „Žvaigždžių karai“, „Karibų jūros piratai“, „Asmens sargybinis“, „Purvini šokiai“, „Misija neįmanoma“, „Liūtas karalius“, „Gladiatorius“ ir kitų.

Juos atliks operos ir popmuzikos dainininkai – Virgilijus Noreika, Merūnas Vitulskis, Linas Adomaitis, Saulius Prūsaitis, Karina Krysko, Rūta Ščiogolevaitė, Ieva Narkutė ir kiti.

Beje, R.Ščiogolevaitei tai bus jau įprastas amplua – neseniai atlikėja pristatė projektą, kuriame atlieka dainas iš filmų apie Džeimsą Bondą.

Į vieną nuotaikingą programą pasirodymus sujungs pralinksminti puikiai mokantis vedėjas – aktorius Giedrius Savickas.

Primins legendines grupes

Kauno „Žalgirio“ arenoje paskutinį metų vakarą bus galima pasidžiaugti legendinių grupių „The Beatles“, „Queen“, ABBA muzika.

Žinoma, ABBA ir „The Beatles“ seniai išsiskirstė, o „Queen“, nors ir koncertuoja su vokalistu Adamu Lambertu, į Lietuvą atvykti neplanuoja. Vietoj jų scenoje pasirodys tarptautinėje scenoje garsios „tribute“ grupės iš užsienio – „Killer Queen“, „The Bootleg Beatles“ ir „Arrival“.

Kitaip tariant – itin talentingi mėgdžiotojai, scenoje gyvai atkartojantys ne tik visam pasauliui žinomos muzikos skambesį, bet ir garsiųjų atlikėjų įvaizdį.

Manoma, kad tai – vieni geriausių tokio pobūdžio kolektyvų pasaulyje. Pavyzdžiui, „The Bootleg Beatles“ gastroliuoja jau 36-erius, „Arrival“ – 21-erius, o „Killer Queen“ – 23 metus.

„Arrival“ sudėtyje groja pora muzikantų, kurie kadaise koncertavo ir su pačia ABBA, o „Killer Queen“ bendradarbiavo ir su tikrųjų „Queen“ nariais Rogeriu Tayloru bei Brianu May.

Pajūryje – roko opera

Klaipėdiečiai „Švyturio“ arenoje prieš pat Naujuosius galės išgirsti lietuvišką roko operą „Jūratė ir Kastytis“.

Šiemet atgaivintas ir per didžiąsias šalies arenas gruodį keliavęs „Skylės“ lyderio Roko Radzevičiaus ir libreto autoriaus Rimvydo Stankevičiaus darbas paskutinį kartą 2016-aisiais bus parodytas uostamiestyje. Tai simboliška, nes kūrinio siužetas sukasi jūroje ir aplink ją.

Kosto Smorigino režisuotoje roko operoje pagrindinius vaidmenis atlieka R.Radzevičiaus žmona Aistė Smilgevičiūtė ir dainininkas Vaidas Baumila.

Prisiviliojo scenos karalienę

Šiaulių arena savo šventinį vakarą pristato kaip „neabejotinai įspūdingiausią naujametį koncertą Lietuvoje“.

Paskutiniam metų vakarui, kai atlikėjų honorarai tradiciškai yra didesni nei įprasta, arena prisiviliojo Lietuvos popmuzikos karalienę Džordaną Butkutę.

Dvejus metus metų pabaigoje ji rengė gastroles per didžiausias šalies sales. Tačiau 2016-aisiais to nedarė, tad galimybė pamatyti tokį jos koncertą išties yra išskirtinė šiais metais.

„Galiu užtikrinti, kad vakaras bus išskirtinis – šiltas, jaukus ir atspindintis šventinę atmosferą“, – kviesdamas Naujuosius pasitikti Šiaulių arenoje tikino Dž.Butkutės sutuoktinis ir vadybininkas Elegijus Strasevičius.

Koncerte Dž.Butkutė žada atlikti populiariausius savo hitus ir taip visus žiūrovus išprovokuoti šventiniams šokiams.

„Gražiausia filmų muzika“ su V.Noreika, Merūnu, Linu Adomaičiu ir kitais. Gruodžio 31 d. 18 val. Vilniaus „Siemens“ arena.

„Killer Queen“, „The Bootleg Beatles“, „ABBA Arrival“ koncertas. Gruodžio 31 d. 19 val. Kauno „Žalgirio“ arena.

Roko opera „Jūratė ir Kastytis“. Gruodžio 31 d. 19 val. Klaipėda, „Švyturio“ arena.

Dž.Butkutės koncertas. Gruodžio 31 d. 20 val. Šiaulių arena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?