„Eurovizijos“ aistros užvirė: pirmosios atrankos metu – problemos Augustei Vedrickaitei

Lietuvos atlikėjų mūšis dėl kelialapio į „Euroviziją“ prasidėjo – trečiadienio vakarą LRT televizijos studijoje surengtas pirmosios atrankos į 2017-ųjų konkursą laidos filmavimas.

Prasidėjo dar viena kova dėl kelialapio į „Euroviziją“.<br>D.Umbraso nuotr.
Prasidėjo dar viena kova dėl kelialapio į „Euroviziją“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 7:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:31 PM

Studijoje susirinkusi publika išvydo pirmuosius 12 pasirodymų – TV žiūrovai juos pamatys ir už savo favoritus balsuoti galės šeštadienį.

Į sceną šįkart kilo Julius Krivickas, Otreya, Augustė Vedrickaitė, Edgaras Lubys, Tadas Rimgaila su Samanta Tina, Sasha Song, Rūta Andruškevičiūtė, Benas Malakauskas, Audrius Petrauskas, „Justin 3“, Dagna ir Paula Valentaitė.

Sasha Song, diena anksčiau pristatęs savo „eurovizinės“ dainos „Never Felt Like This Before“ vaizdo klipą, nori antrą sykį dalyvauti didžiausiame Europos dainų konkurse – jis Lietuvai atstovavo 2009-aisiais. Kūrinį konkursui jis rašė kartu su Lietuvoje gyvenančiu krepšininku iš JAV Calebu Suttonu.

T.Rimgailos ir latvių dainininkės Samantos Tinos duetas žiūrovams jau nėra staigmena. Skirtingų šalių atlikėjai savo konkursinę dainą „Tavo oda“ prieš kelias dienas atliko LNK šou „Žvaigždžių duetai“. Baladę Tadas ir Samanta atlieka lietuvių kalba, ją filmavimo metu lydėjo numeris, kuriame atlikėjai vienas kito veidą tepė lūpų dažais.

Po pertraukos į atranką sugrįžęs dainininkas E.Lubys savo kūriniui „Could It Be?“ pasitelkė balsą kraipantį „vokoderio“ efektą. O slapyvardį Ugnė Smile į Otreya pakeitusi dainininkė Ugnė Kudlaitė liko ištikima roko stiliui – atrankoje atliko savo kūrybos dainą „Last Two Weeks“.

Jėgas atrankoje išmėgino ir ambicinga šešiolikmetė Paula Valentaitė, „Lietuvos balse“ prieš keletą metų išgarsėjusi Dagna Kondratavičiūtė bei „X faktoriuje“ dalyvavęs Audrius Petrauskas, kurio atrankoje atliekamą dainą „Shine Like Gold“ sukurti padėjo britų popmuzikos žvaigždė Davidas Sneddonas, rašęs kūrinius ir Lanai Del Rey bei grupei „Hurts“.

Pažįstamų veidų pirmajame ture yra ir daugiau – į „Euroviziją“ patekti bando A.Vedrickaitė, o „Justin 3“ lyderis Justinas Stanislovaitis anksčiau atrankoje yra dalyvavęs su grupe „Alive Way“.

Tiesa, jau pirmojo atrankos į „Euroviziją“ filmavimo metu A.Vedrickaitei nepasisekė. Jai teko kartoti savo dainą iš naujo dėl techninių problemų. Pirmuoju kartu jai nepavyko padainuoti taip, kaip galėtų, nes tinkamai neveikė jos ausinės.

Iš dvylikos trečadienį nufilmuotų dainų į kitą atrankos etapą žengs tik šešios.

Taip negailestingai dalyvių sąrašas bus siaurinamas, nes šįmet atrankoje dalyvauja itin daug kūrinių – per 50.

Atrankoje dalyvius vertina ne tik telefonu balsuojantys žiūrovai, bet ir komisija. Po pirmų keturių laidų, kai dalyvių sąrašas sumažės, prisijungs ekspertai iš užsienio, o kol kas komisijoje dirbs tik lietuviai.

Komisijos sudėtis keisis. Pirmojoje laidoje dalyvius vertino radijo stoties „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, dainininkė Neda Malūnavičiūtė, operos solistė Sigutė Stonytė ir „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Kas laimėjo atranką, paaiškės finale, kuris įvyks kovo 11-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.