„Auksinį balsą“ laimėjusi Lina Rastokaitė: „Dabar save palepinsiu“

TV projektą „Auksinis balsas“ laimėjusi aktorė Lina Rastokaitė neslepia – toks įvertinimas pakurstė mintis apie tolesnę karjerą muzikos scenoje.

„Geriausiai save jaučiu miuzikle“, – prisipažino projekte „Auksinis balsas“ triumfavusi aktorė L.Rastokaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Geriausiai save jaučiu miuzikle“, – prisipažino projekte „Auksinis balsas“ triumfavusi aktorė L.Rastokaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jan 5, 2017, 10:08 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:02 PM

Tai buvo kiek neįprasta kova – LRT televizijos konkurse „Auksinis balsas“ šį sezoną kovojo ne profesionalūs dainininkai, o žinomi Lietuvos aktoriai.

Šią idėją laidos kūrėjams padiktavo prieš dvejus metus „Auksinį balsą“ laimėjusi Aistė Lasytė – aktorė, grupės „Liūdni slibinai“ narė.

Žiūrovų simpatijos jai įkvėpė mintį, kad laidos gerbėjams būtų įdomu pamatyti ir kitus dainuojančius šalies aktorius.

Pirmadienį tiesioginiame eteryje vykęs finalas buvo itin spalvingas – jame rungėsi Vidas Bareikis, Marius Jampolskis, Neringa Nekrašiūtė ir Lina Rastokaitė.

V.Bareikis pasitelkė „Hiperbolės“ dainų arsenalą, M.Jampolskis – Nedą Malūnavičiūtę ir Olegą Ditkovskį, N.Nekrašiūtė – Whitney Houston hitą, tačiau ir publika, ir komisija daugiausia simpatijų skyrė 37-erių L.Rastokaitei, visą projektą žavėjusiai miuziklo scenos vertais pasirodymais.

– Kai kurie konkurentai dar prieš mėnesį sakė, kad jūs – neabejotina šio konkurso lyderė. Ar ir pati taip jautėtės? – po finalo „Lietuvos rytas“ paklausė L.Rastokaitės.

– Ne, man ši pergalė buvo visiška staigmena. Niekada neturėjau gerbėjų būrio, nekuriu dainų kaip V.Bareikis. Nedainuoju jokioje grupėje kaip M.Jampolskis.

Nuoširdžiai sakau – nemaniau, kad man pasiseks. Net ir tada, kai ėjau į sceną finale.

– Už kurį kitą aktorių būtumėte balsavusi pati?

– Manau, kad visi keturi finalininkai nusipelnė pergalės. Visi – mano bičiuliai, visi – stiprūs. Manau, komisijai ir žiūrovams buvo sudėtinga rinktis, nes visi mes – skirtingi.

Kaip sulyginti mane ir V.Bareikį? Arba mane ir N.Nekrašiūtę? Ji dainuoja, turi unikalų balsą.

Aš pati negalėčiau išsirinkti. Iš visų dalyvių, ne tik iš finalininkų. Pavyzdžiui, man labai patinka Giedrius Arbačiauskas, Rasa Rapalytė. Visi buvo šaunūs.

– Laimėjusi sakėte, kad ši pergalė suteikė pasitikėjimo savimi.

Ar to anksčiau trūko?

– Artistai, išėję į sceną, daro tai, ką reikia. Kas vyksta iki tol, žiūrovai nemato.

Abejonių, ar viską gerai darai, būna visada. Tokiame projekte pats sau esi režisierius ir vertintojas. Niekada nežinai, kaip sureaguos publika.

Žinoma, pirmiausia darai tai, ką nori pats. Bet taip pat svarbu, ar tau rūpintys dalykai sulauks atgarsio.

Aš nesu profesionali dainininkė. Man išsižioti ir dainuoti tarp puikių muzikantų, stovint prieš profesionalų komisiją, nėra lengva. Tam reikia pasitikėjimo savimi, jo iki tol neturėjau.

Nesakau, kad jau dabar pasitikiu šimtu procentų, tačiau aktyvus publikos balsavimas man tikrai suteikė postūmį. Gal nuo šiol galėsiu dažniau dainuoti scenoje.

– Kai „Auksinio balso“ rengėjai paskelbė, kad šįmet jame dalyvaus aktoriai, buvo skeptikų – esą geriau tokiame konkurse rungtųsi profesionalūs dainininkai.

– Ei, klausykite, bet juk dainininkai vaidina filmuose! Ir ne vienas iš jų. Net ir spektakliuose vaidina ir puikiausiai susitvarko su aplinkybėmis, į kurias yra įmesti. Teisti juos už tai juk būtų kvaila, visiška nesąmonė.

Pasaulyje yra daugybė žinomų, talentingų žmonių, kurių pagrindinė specialybė nėra tai, iš ko jie gyvena.

Yra genialių aktorių, kurie nėra profesionalai, puikių dainininkų, kurie nebaigę jokių muzikos mokslų.

Kas čia bloga, kad davė galimybę padainuoti aktoriams? Juk į mus ir žiūrėjo kaip į aktorius. Nė vienas mūsų neturėjome pretenzijų ką nors nustebinti dainavimu.

Visi mes žaidėme dainininkus. Vieni – rimtai, kiti – žaismingai. Tokia mūsų profesija – žaisti.

– Scenoje, ekrane esate ne vienus metus, tačiau internetas lūžta nuo komentarų, kad jus žiūrovai atrado tik „Auksiniame balse“. Keista tai girdėti?

– Taip jau yra, televizija suteikia žinomumo. Tada atsiranda daugiau pasiūlymų, prodiuseriai galbūt susimąsto, kad to ekrane pasirodžiusio žmogaus jau nebereikės išreklamuoti, todėl su juo gal verta dirbti.

Nesu nišinė, pogrindinė atlikėja. Geriausiai save jaučiu miuzikle, šiame žanre man labiausiai patinka save išreikšti. Jis nėra itin populiarus Lietuvoje, bet gal šie mano pasirodymai kiek prisidėjo, kad taptų populiaresnis.

– Atsirado noro rengti savo muzikinę programą, koncertus?

– Taip, labai norėčiau. Man patinka dainuoti, o jei tai dar susiję su vaidyba, tai geriausia, ką galiu daryti scenoje.

Manau, šį kartą tų minčių nenumesiu į šalį. Tikiuosi ir noriu nenumesti.

– „Auksiniame balse“ laimėjote 3000 eurų. Kaip juos išleisite?

– Tikriausiai – moteriškiems džiaugsmams. Turbūt pirksiu batus, suknelę, investuosiu į malonumus. Apsitepsiu medumi ir sėdėsiu dvi dienas. (Juokiasi.)

Tikrai save dabar truputį palepinsiu ir pailsėsiu. Kadangi tai – dovana, sau ką nors ir padovanosiu.

– Vyras (aktorius Džiugas Siaurusaitis. – Red.) į dalį nepretenduoja?

– Žinoma, ne. (Juokiasi.)

– Prieš porą metų laimėjote ir kitos televizijos šou „Muzikinė kaukė“. Ar įmanoma šiuos pasiekimus lyginti?

– Visos pergalės yra malonios, nors visada sakome, kad dalyvaujame ne dėl jų. (Juokiasi.)

„Muzikinėje kaukėje“ teko vaidinti personažus, garsius atlikėjus. Kūryba ten buvo kiek apribota.

„Auksiniame balse“ buvo daugiau manęs, laisvės, visi galėjome patys savaip interpretuoti temas. Kita vertus, tokiame šou už nieko ir nepasislėpsi. Buvo smagu, nieko nesigailiu.

– 2017-ieji jums prasidėjo įspūdingai. Ką dar planuojate nuveikti šįmet?

– Žinau tik, kad kurį laiką tikrai ilsėsiuosi. Taip esu suplanavusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.