Albumo apžvalga. „The Ditties“ „The Ditties“

„The Ditties“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„The Ditties“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 8:30 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:12 PM

Ši Lietuvos grupė – tai trys jaunos moterys, dainuojančios ir besirengiančios taip, lyg būtų laiko mašina nusikėlusios aštuoniasdešimt metų į praeitį.

Veronika Čičinskaitė-Golovanova, Rūta Švipaitė ir Ugnė Bakanauskaitė jau penkerius metus dainuoja „auksinį“ moterų džiazo vokalo grupių repertuarą – galiausiai pribrendo jį įamžinti ir debiutiniame albume.

Beveik visos albumo dainos – gerai žinomi amerikietiški džiazo, svingo ir bugi-vugi kūriniai, kuriuos šios spalvingomis suknelėmis pasipuošusios lietuvės atlieka skoningai, taikliai ir puikiai išlaikydamos retro dvasią.

„Everybody Loves My Baby“, „The Way You Look Tonight“, „Nevertheless (I'm In Love With You)“ – praėjusio amžiaus trečiojo ir ketvirtojo dešimtmečių hitai, dainos, kurios tais laikais skambėjo visur, o ir dabar yra nepamirštos nostalgiją praeičiai jaučiančių artistų.

Kartu su keletu žinomų jaunosios kartos džiazo muzikantų šį repertuarą įrašiusioms „The Ditties“ nieko neprikiši, išskyrus gal tai, kad tokia idėja tikrai nėra nauja. Retro skambesį ir įvaizdį į koncertų sales sugrąžinti dabar stengiasi daug kas – pakanka paminėti Vilniuje anšlago sulaukusius ir pavasarį vėl čia sugrįšiančius amerikiečius „Postmodern Jukebox“ (tiesa, jų formulė kiek kitokia – retro stiliumi perdainuoti šių dienų hitus).

Senų dainų naujas versijas kūrė ir šiuo metu veiklą pristabdžiusios lietuvės „Elle G“, o šiaip „The Ditties“ yra gana tiksli dar nuo 2004-ųjų gyvuojančios britų grupės „The Puppini Sisters“ kopija.

Kita vertus, šis albumas -- neblogas trijulės nueito kelio įamžinimas, o šiuo metu „The Ditties“ į savo repertuarą vis drąsiau įtraukia ir senuosius lietuviškus estrados kūrinius. Štai šis grupės ėjimas intriguoja kur kas labiau.

Įvertinimas – 7 iš 10.

„The Ditties“ atliekama daina „Belleville Rendez-Vous“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.