Rasa Kaušiūtė: „Savo „eurovizinę“ dainą aš susapnavau“

Rasa Kaušiūtė į atranką grįžta po beveik 10 metų pertraukos.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Kaušiūtė į atranką grįžta po beveik 10 metų pertraukos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-09 10:30, atnaujinta 2017-04-12 13:04

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimui, kuris vyks šią savaitę, besiruošianti žinoma atlikėja Rasa Kaušiūtė prisipažino, kad savo atliekamą dainą „Fly“ ji tiesiog... susapnavo.

Tiksliau – dainos priedainio muziką ir žodžius.

„Pačiame vidurvasaryje atsitiko tiesiog mistinis dalykas, – mena žavi raudonplaukė. – Vieną naktį aš tiesiog susapnavau priedainį. Tuo metu kaip tik išgyvenau ne patį geriausią gyvenimo etapą. O sapne ši aiškiai skambanti melodija man suteikė tarsi lengvą skrydžio pojūtį!

Pagaliau išgyvenau laimę, tad buvo labai gera“.

Prabudusi atlikėja nedelsiant mieguistu balsu užrašė susapnuotą melodiją ir žodžius į mobiliojo telefono diktofoną. Dainininkė mano, kad šis sapnas jai buvo lyg ženklas ir vėl ryžtis dalyvauti „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje.

Beje, tai jau antras kartas, kai atlikėja susapnuoja dainos melodiją. „Pirmą kartą, pamenu, sapnavau, kad sukūriau labai gerą dainą. Deja, tos melodijos prabudusi iš karto neužsirašiau, tad ji ir pradingo amžiams“, – šypsosi dainų autorė ir atlikėja R.Kaušiūtė.

Žinoma moteris sako, kad praėjusiais metais ji neturėjo tinkamos dainos dalyvauti šiame konkurse. Paskutinį kartą atlikėja dalyvavo „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje prieš beveik dešimtmetį – su daina „Stranger“, kuri, deja, sulaukė daug neigiamų komisijos komentarų. Tiksliau, ne pati daina, o pernelyg seksualus ir iššaukiantis atlikėjos sceninis įvaizdis.

Įdomu, ką R.Kaušiūtė šį kartą vilkės scenoje? „Iki galo nenorėčiau atskleisti visų savo kortų“, – koketavo išskirtinės išvaizdos atlikėja, tačiau neslėpė, kad pasirinko elegantiškai seksualią juodos spalvos suknelę, kurios puošybos elementai, kaip ir atliekamos dainos „Fly“ priedainis, turi „Eurovizijoje“ taip mėgstamų balkaniškų atspalvių. 

Atlikėja sako, jog Naujųjų Metų vakarėlyje ji pirmą kartą su dideliu jauduliu atliko dainą „Fly“ viešai.

„Žmonės prašė pakartoti. Tai man išties suteikė daug jėgų ir pasitikėjimo! O ir socialinių tinklų erdvėje sulaukiau netikėto palaikymo iš daugybės žmonių. Tai kone pirmas kartas, kai mano sukurta daina taip masiškai patinka žmonėms“, – džiugesio neslepia atlikėja.

R.Kaušiūtė netgi užtiko vieno „Eurovizijos“ gerbėjo sukurtą vaizdo klipą iš jos nuotraukų – specialiai dainai „Fly“.

„Jam ši mano daina labai įstrigo. Tai labai jaudinantis dalykas, nes jis tokiu būdu išreiškė norą matyti mane Kijeve. Be to gavau laišką iš „Eurovizijoje“ radijo direktoriaus Matthiaso Petersono, kuris pasiūlė artimiausią savaitę įdėti mano dainą „Fly“ į šios radijo stoties dainų puslapį bei palinkėjo sėkmės nacionalinėje atrankoje“, – džiugiomis naujienomis dalijosi dainininkė ir neslėpė, kad tikisi Lietuvos žmonių palaikymo šeštadienį, kai per LRT bus transliuojama antroji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laida.

„Su didžiausiu jauduliu laukiu pasirodymo, nes labai seniai dalyvavau šiame konkurse, be to, konkurentai išties be galo stiprūs ir verti žiūrovų dėmesio“, – buvo atvira atlikėja.

„Eurovizijos“ gerbėjo sukurtas vaizdo klipas specialiai R.Kaušiūtės dainai „Fly“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.