Albumo apžvalga. Sophie Ellis-Bextor „Familia“

Nelengva, kai pačioje karjeros pradžioje įrašai tokią ryškią dainą, kuri nustelbia viską, ką darai po to.

Sophie Ellis-Bextor.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Sophie Ellis-Bextor.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 8:37 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:21 AM

2001-aisiais britė S.Ellis-Bextor išleido pasaulinį šokių aikštelių hitą „Murder On The Dancefloor“ ir tikriausiai jau yra praradusi viltį sukurti kažką, kas būtų dar populiariau.

Kita vertus, tai netrukdo jai toliau kurti ir koncertuoti – „Familia“ yra jau šeštasis šios (2008-aisiais ir Vilniuje dainavusios) moters albumas. Jau antrąsyk iš eilės visas, nuo pirmos iki paskutinės dainos, sukurtas kartu su britų „indie“ dainininku Edu Harcourtu.

Puiki partnerystė – iš kitokio muzikos pasaulio atėjęs Edas nebando nuvesti savo bičiulės tolyn nuo popmuzikos, tik stengiasi jai suteikti naujų, gilesnių spalvų. Ir sekasi puikiai.

Dalį to, kas skamba „Familia“, galima vadinti šokių muzika su daug smegenų. „Death Of Love“, „Cassandra“, „Wild Forever“ – pagal šias dainas puikiausiai galima judinti kojas. Tačiau kai kurių albumo kūrinių skambesys – artimas alternatyviam rokui.

Be to, tokiose dainose kaip „Unrequited“, kurią puošia styginių ir vargonėlių garsai, S.Ellis-Bextor demonstruoja talentą puikiai perteikti melancholiją, o dainoje „Don't Shy Away“ pasigirsta net Lotynų Amerikos ritmai.

Su kiekvienu albumu ši britė atskleidžia vis įvairesnį savo muzikos paveikslą, ir tuo sunku nesižavėti. Anksčiau kritikuota dėl pernelyg monotoniškos dainavimo manieros, net ir savo balsu šiame albume S.Ellis-Bextor krečia naujus triukus. Brandus ir įkvepiantis popmuzikos darbas, kurio norisi klausytis kelis sykius iš eilės.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Dainos „Come With Us“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.