Britų superžvaigždė Ellie Goulding vasarą koncertuos Lietuvoje

Ellie Goulding – viena ryškiausių šių dienų britų muzikos žvaigždžių.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Ellie Goulding – viena ryškiausių šių dienų britų muzikos žvaigždžių.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 10:11 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:25 AM

Šią vasarą koncertą Lietuvoje surengs viena ryškiausių šių dienų britų muzikos žvaigždžių Ellie Goulding.

Geriausia Didžiosios Britanijos atlikėja pripažintą Ellie bus galima išvysti muzikos festivalyje „Granatos Live“. Didžiausias šalies muzikos festivalis, šiais metais švęsiantis savo 5-erių metų gimtadienį, tradiciškai bus surengtas pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse.

Elena Jane Goulding arba tiesiog Ellie debiutavo 2009-aisiais singlu „Under the Sheets“. Daug garsiau apie ją imta kalbėti 2010-iaisiais – po to, kai Ellie atiteko Britų muzikos apdovanojimų kritikų pasirinkimo apdovanojimas, o BBC įvardijo dainininkę „Metų garsu“ („Sound of the Year“).

Iki E.Goulding per vienus metus pelnyti šiuos du svarbius britų muzikos apdovanojimus buvo pavykę tik dainininkei Adele.

Dainininkės, dainų autorės ir muzikantės talentas netrukus pelnė jai ir pasaulinį populiarumą. Savo karjeros pradžioje, kaip ir dažnas debiutantas, ne kartą grojusi pustuščiame bare, šiandien E.Goulding koncertuoja didžiausiose pasaulio arenose ir yra viena geidžiamiausių muzikos festivalių atlikėjų. Tarp jos gerbėjų – ir britų princas Williamas, kurio vestuvėse su Kate Middleton ji dainavo, bei JAV prezidentas Barackas Obama.

E.Goulding diskografijoje – ne vienas hitu tapęs kūrinys. Jau pats pirmasis dainininkės albumas „Lights“, išleistas 2010-aisiais, britų muzikos „topuose“ pakilo iki pirmosios vietos, daina „Starry Eyed“ pateko į penketuką.

Popmuzikos mėgėjams puikiai pažįstami Ellie hitai „Burn“, „On My Mind“, „Love Me Like You Do“, su Calvinu Harrisu įrašyta „I Need Your Love“ ar šiuo metu „topuose“ skambanti „Still Falling For You“. Pastarasis kūrinys skambėjo ir kino filmo „Bridžitos Džouns kūdikis“ garso takelyje.

Ellie Goulding hitas „Burn“:

Beje, Ellie dainos kino filmų kūrėjų dėmesį patraukė bemaž nuo pat jos karjeros pradžios – jas galima išgirsti ne viename populiariame TV seriale, pvz. „Vampyro dienoraščiai“ ar „Grey anatomija“ bei tokiuose kino filmuose kaip „Divergentė“, „Bado žaidynės“, „Saulėlydis. Brėkštanti aušra 2“ ar „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“.

Šiuo metu „ant bangos“ esanti dainininkė neslepia mėgstanti klausytis Amy Winehouse, Katy Perry, Lady Gagos ir daugybės kitų šiandieninių atlikėjų. Tačiau pačios Ellie teigimu, daugiausiai įtakos jai padarė Bjork ir Joni Mitchell muzika.

Tarp jau paskelbtų „Granatos Live 2017“ vardų – prancūzų elektroninės muzikos atradimas Kungs ir britų dainininkė Anne-Marie. Abu jie Lietuvoje pasirodys pirmą kartą. Daugiau festivalio atlikėjų „Granatos Live“ žada paskelbti jau po mėnesio. Bilietus į 2017 m. rugpjūčio 4–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiantį festivalį platina BILIETAI LT.

„Granatos Live 2016“ akimirkos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.